Antena 3 CNN Actualitate Români buni europeni: Mircea Tudor, inventatorul care a câştigat pentru a doua oară premiul cel mare la Salonul de Invenţii de la Geneva

Români buni europeni: Mircea Tudor, inventatorul care a câştigat pentru a doua oară premiul cel mare la Salonul de Invenţii de la Geneva

Români buni europeni: Mircea Tudor, inventatorul care a câştigat pentru a doua oară premiul cel mare la Salonul de Invenţii de la Geneva
22 Noi 2013   •   09:30

După ce a inventat cel mai performant sistem de scanare din vămi, Roboscan 1MC, cu care a câştigat primul mare premiu din istoria României la Salonului de Invenţii de la Geneva, Mircea Tudor a spart o altă barieră.

Roboscan Aeria este un dispozitiv care identifică obiecte de contrabandă sau amenţinare aflate la bord sau ascunse în cavităţile tehnice ale avionului.

Invenţia a adus României pentru a doua oară marele premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva. Cine este românul de care se tem cei mai mari giganţi ai lumii aflaţi chiar acum.

Invenţiile lui Mircea Tudor şi ale echipei sale sunt recunoscute în toată lumea. Inventatorii au câştigat pentru a doua oară premiul cel mare la Salonul de Invenţii şi Produse Noi de la Geneva cu Roboscan M2 Aeria, o invenţie care permite verificarea neintruzivă a avioanelor. Invenţia este prima de acest gen din lume.

"Am fost intrebati de către militarii francezi daca putem vedea un glonţ într-un elicopter mitraliat de la sol, şi am spus da, îl putem vedea cu foarte mare certitudine, dar cu aceeasi certitudine vă putem spune traiectoria pe care a avut-o glonţul în elicopter şi dacă traiectoria a fost afectată", a afirmat Mircea Tudor.

Un proiect la care s-a lucrat mai bine de cinci ani cu o echipă formată din peste 20 de specialişti.

Am avut situaţii în Irak spre exemplu unde eram pe punctul de a câştiga un contract foarte mare pe care l-am pierdut pentru că nimeni din autorităţile noastre nu au sărit să îl obţină, spre deosebire de autorităţile din China şi America care au sustinut foarte puternic producătorii naţionali, şi atunci am pierdut competiţia", a mai spus el.

Din echipa care a lucrat la Roboscan Aeria face parte şi Doru Munteanu, cercetător în electronică, care s-a ocupat de coordonarea tehnică, imaginistică şi partea electronică.

În prezent, echipa de cercetători lucrează la un proiect nou, scannerul cu accelerator liniar - o variantă mai performantă a scannerului de autovehicule, care "vede" orice obiect prin 30 de cm de metal.


×
Subiecte în articol: Romani buni europeni
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close