Antena 3 CNN Actualitate Românii au făcut cozi la vămile de întoarcere în ţară ca să scape de carantină. Precizările făcute de MAE

Românii au făcut cozi la vămile de întoarcere în ţară ca să scape de carantină. Precizările făcute de MAE

Turcia a intrat ieri pe lista roşie, iar astăzi românii au făcut cozi la vămile de întoarcere în ţară ca să scape de carantină. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a fost sesizat de către cetățeni români care se deplasează pe cale rutieră dinspre Turcia spre România despre creșterea timpilor de așteptare în punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat în nordul Republicii Turcia.

Românii au făcut cozi la vămile de întoarcere în ţară ca să scape de carantină. Precizările făcute de MAE
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Aug 2021   •   22:21

Pe fondul situației create la acest punct de trecere a frontierei turco-bulgare, reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri în regim de urgență pe lângă Direcția Vamală Kapikule și Direcția Vamală Hamzabeyli, pentru a obține informații suplimentare.

Potrivit informațiilor preliminare obținute, autoritățile turce au confirmat formarea unor cozi semnificative de autovehicule la punctul de trecere a frontierei Kapikule (Republica Turcia) – Kapitan Andreevo (Republica Bulgaria) fiind dispuse măsuri de redirecționare a acestora către diferite spații de parcare amenajate în apropiere pentru fluidizarea traficului în zona punctului de frontieră.

De asemenea, autoritățile turce au comunicat faptul că timpul estimat de așteptare pentru efectuarea procedurilor vamale este de minimum 6-8 ore și au recomandat utilizarea unor rute alternative de părăsire a Republicii Turcia, respectiv punctele de trecere a frontierei Hamzabeyli (Republica Turcia) – Lesovo (Republica Bulgaria) sau Dereköy (Republica Turcia) – Malko Târnovo (Republica Bulgaria).

În acest context, MAE transmite cetățenilor români care intenționează să părăsească Republica Turcia pe cale rutieră să urmeze recomandările autoritățile turce de a își procura apă și de a se asigura că dețin combustibil suficient la intrarea în zona vamală având în vedere timpii de așteptare și temperaturile ridicate înregistrate în zonă în această perioadă și să considere rutele alternative propuse.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: romani cozi vami carantină precizări MAE
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close