Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce mâncăm de post ca să nu avem probleme de sănătate. Dr. Carniciu: "Aceasta este cea mai mare greşeală"

Ce mâncăm de post ca să nu avem probleme de sănătate. Dr. Carniciu: "Aceasta este cea mai mare greşeală"

Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie, a vorbit despre ce putem mânca în perioada postului pentru a nu avea probleme de sănătate.

Ce mâncăm de post ca să nu avem probleme de sănătate. Dr. Carniciu: "Aceasta este cea mai mare greşeală"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   13:54

Medicii îi îndeamnă pe români să mănânce variat și echilibrat în perioada postului, tocmai pentru a nu-și pune în pericol sănătatea și nici să nu se îngrașe.

Expertul în boli metabolice şi de nutriţie Simona Carniciu a vorbit despre ce putem mânca în perioada Postului Mare pentru a nu avea probleme de sănătate la finalul celor 48 de zile.

"Greșeala atunci când ținem post este că vrem să ne săturăm cu bani puțini, iar acest lucru nu se poate. Este cea mai mare greşeală să credem asta. Ideea este că ar trebui să mâncăm alimente de calitate şi să nu mai punem accentul pe cantitate. Poate ne costă puţin mai mult, dar este important să facem acea menire adevărată a postului. Ar trebui să fim mult mai atenți atunci când ajungem într-un supermarket. Putem fi tentaţi să căutăm tot felul de înlocuitori ai produselor animale, precum pateul vegetal, cârnaţii vegetali şi tot aşa. Cel mai important este că aceştia conţin o cantitatea mare de aditivi. În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.", a mai spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie.

Gustul și mirosul au făcut ca această plantă să fie asociată cu usturoiul, fiind folosită din cele mai vechi timpuri drept tonic pentru organism.

Frunzele leurdei sunt bogate în vitaminele A și C, dar și în minerale precum calciu, fier, fosfor, natriu și cupru.

Studiile au demonstrat efectele benefice pe care leurda le are asupra organismului nostru, precum curățarea sângelui și a sistemului digestiv.

Totodată, leurda este utilă și în cazul viermilor intestinali sau a infecțiilor urinare, favorizând, de asemenea, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. 

×
Subiecte în articol: post simona carniciu sănătate
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close