Antena 3 CNN Actualitate Sănătate China susține că nu-i nimic în neregulă cu focarele de pneumonii la copiii din nordul țării

China susține că nu-i nimic în neregulă cu focarele de pneumonii la copiii din nordul țării

China susține că nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobișnuit, legat de focarele de pneumonii la copii în nordul țării, a informat, joi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

China susține că nu-i nimic în neregulă cu focarele de pneumonii la copiii din nordul țării
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   23:37

"Autorităţile chineze au indicat că nu au fost detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit, nici semne clinice neobişnuite, inclusiv la Beijing şi Liaoning, ci doar o creştere generală a numărului de cazuri de boli respiratorii cauzate de agenţi patogeni cunoscuţi", a declarat OMS într-un comunicat de presă.

Organizația precizează că, începând cu mijlocul lui octombrie, s-a înregistrat o creştere semnificativă a bolilor respiratorii la copii în nordul Chinei.

OMS a cerut mai multe detalii Beijingului cu privire la acest lucru, dar nu obținuse niciun răspuns până acum.

Autoritățile chineze au atribuit creșterea numărului de îmbolnăviri de tip gripal din această iarnă în urma ridicării măsurilor Covid.

OMS îndeamnă populația din China să ia măsuri pentru a reduce transmiterea bolii.

Într-o declarație, agenția de sănătate a ONU a declarat că dorește mai multe informații despre rapoartele din mass-media și din ProMed - un sistem global de supraveghere a epidemiilor - despre "focare de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei".

Pneumonia este un termen medical general folosit pentru a descrie o infecție și o inflamație a plămânilor. Aceasta poate fi cauzată de mai multe virusuri, bacterii sau ciuperci diferite.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close