Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum își dai seama dacă bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi

Cum își dai seama dacă bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi

Cum își dai seama dacă bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Ian 2018   •   14:20

Comercianții profită de neatenția multora dintre noi și vând carne veche sau plină de aditivi. Din fericire, aceasta poate fi identificată destul de ușor.

Atunci când alegi carnea, apas-o cu degetul. Carnea proaspătă ar trebui să opună rezistență și urma lăsată de deget ar trebui să dispară imediat.

Taie o bucată mare în doua și observă culoarea cărnii. Dacă este închisă la culoare însă are contur alb, înseamnă că durata de viață la raft i-a fost modificată cu ajutorul aditivilor.

Ștrege apoi carnea cu un prosop de hartie. Carnea proaspata nu trebuie să lase prea multă umezeală și sânge pe prosop, potrivit girly.ro.

×
Subiecte în articol: carne aditivi
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close