Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Interviu exclusiv cu prof. Alexandru Rafila | Ministerul Sănătăţii, nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri

Interviu exclusiv cu prof. Alexandru Rafila | Ministerul Sănătăţii, nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri

Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, prof. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre un nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri.

Interviu exclusiv cu prof. Alexandru Rafila | Ministerul Sănătăţii, nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    03 Mar 2024   •   13:05

Totodată, ministrul Alexandru Rafila a dezvăluit ce se ascunde în spatele fenomenului concediilor medicale, de ce este important să avem în casă pastile de iod, dar şi despre candidatura la alegerile europarlamentare.

În ceea ce priveşte situaţia concediilor medicale, ministrul a explicat că au fost declanşate controale.

"După cum stiți, înainte de venirea noului președinte al CNAS au fost declanșate o serie de controale în toată țara. Sper ca ele să continue și să facă distincție foarte clară între marea majoritate a medicilor care îşi fac treaba așa cum trebuie și dacă există situaţii de abuz. În ceea ce priveşte prescrierea există posibilitatea legală ca fiecare casă judeţeană să controleze modul în care aceste concedii sunt prescrise”, a declarat ministrul.

Prof. Alexandru Rafila a vorbit în exclusivitate și despre consumul de droguri în rândul copiilor și adolescenților.

Interviu exclusiv cu prof. Alexandru Rafila | Ministerul Sănătăţii, nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri

Avem suficiente centre pentru copii și tinerii dependenți de droguri?

"Nu avem suficiente centre, gândiţi-vă că discutați de zone întregi din țară, zone întregi, nu mă refer neapărat la București, unde există câteva astfel de centre, iar nevoia cea mai mare este de centre de copii și tineri, pentru adolescenți care sunt de multe ori victime ale consumului de droguri. Noi avem un proiect și lucrăm împreună cu echipa de aici, de la Ministerul Sănătății, m-aș bucura dacă va exista un sprijin din partea tuturor ministerelor implicate pentru că nu este vorba doar de Ministerul Sănătății, e vorba de Ministrul Justiției, Ministrul de Interne, există o agenție specializată, Agenția Națională Antidrog, încât să putem să dezvoltăm aceste capabilități medicale cu alte tipuri de activități, de exemplu de compatere a traficului de droguri. Cu siguranță noi vom pune pe masa guvernului un proiect concret pentru dezvoltarea inițială a unor centre regionale și ulterior a unor centre județene unde părinții să-și ducă copiii în cazul apariției acestor lucruri”, a precizat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a vorbit și despre lipsurile din spitalele din Bucureşti și din țară. Asta în condițiile în care o treime din totalul spitalelor au rămas fără bani pentru medicamente și materiale sanitare. Totodată, a facut și un ultim anunț despre candidatura sa la alegerile europarlamentare.

În interviul integral găsiți și ultimul anunț despre pastilele cu iod. 

"Într-o situaţie de criză să distribui un număr foarte mare de altfel de pastile la un număr mare de cetățeni este o mare provocare", atrage atenția ministrul Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close