Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Blocaj în Sănătate | Peste 5.000 de membri FSSR ies astăzi în stradă. S-ar putea declanșa o grevă generală

Blocaj în Sănătate | Peste 5.000 de membri FSSR ies astăzi în stradă. S-ar putea declanșa o grevă generală

Continuă protestele în Sănătate. Astăzi, 5.000 de membri ai FSSR ies în stradă pentru a cere salarii mai mari.

de Ioana Mircea    |    11 Mar 2024   •   08:33

Update 10.45 Tot mai mulți protestatari din Sănătate își strigă nemulțumirile în aceste momente, în Piața Victoriei. Angajații sunt veniți din toată țara și vor merge în fața Parlamentului pentru a cere rectificarea ordonanței de urgență care a fost aprobată în urmă cu câteva zile, cu privire la majorările salariate acordate.

Update 10.15 Este pentru ultima oară când angajații din spitale își strigă nemulțumirile în stradă înainte de a declanșa o grevă generală în sistemul medical. Deja au început să vină angajați din Sănătate, în Piața Victoriei la protest, asistenți, infirmieri, brancardieri, din toată țara. Greva generală ar putea fi la sfârșitul acestei luni. Înainte să se ajungă acolo reprezentanții sistemului medical vor discuta cu cei de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Sănătății. În cazul unei greve generale operațiile care nu sunt urgente vor fi amânate.

Știrea inițială

Peste 5.000 de membri ai Federației "Solidaritatea Sanitară" ies astăzi să protesteze în faţa Guvernului pentru a cere creşterea veniturilor salariale peste nivelul de inflație.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini de la protestul celor din Sănătate

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta ar putea fi ultimul miting înainte ca personalul medical să declanşeze o grevă generală. Angajații din spitale împreună cu personalul TESA spun că sunt nemulţumiţi faţă de majorarea acordată prin OUG aprobată în urma cu doar câteva zile.

Mai mult, sindicaliștii spun ca Guvernul nu aplică corect legea salarizării care ar trebui să le asigure majorarea tuturor veniturilor.

Protestul începe la ora 11.00  în Piața Victoriei din București, urmând ca de la ora 12.00 să aibă loc un marș pe Calea Victoriei până în Piața Revoluției, până la ora 12.30, pentru a semnala public nemulțumirea angajaților din Sănătate.

Demonstrația se încheie cu un alt miting în fața Parlamentului, între orele 14.00 – 15.00.

×
Subiecte în articol: protest sănătate
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close