Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Uleiul de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient

Uleiul de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient

Uleiul de măsline este un elixir pentru sănătate și numeroase studii au demonstrat că poate combate diverse boli. Însă, pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să ştim însă cum să-l folosim.

Uleiul de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient
Sursa foto: Foto: pixabay
09 Feb 2020   •   17:08

Uleiul de măsline. Îl alegi pe cel ”light” Toate tipurile de ulei de măsline au cam același număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul ”light” se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare și aromă.

Uleiul de măsline. Nu citești eticheta. Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Puţini sunt fabricanţii care respectă aceste reguli.

Uleiul de măsline. Îl irosești pe cel extravirgin la prăjit - ”La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin mai scump. La prăjit putem alege uleiul rafinat de măsline şi cel nehidrogenat de palmier,” spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Uleiul de măsline. Îl ții aproape de cuptor - Nimic nu râncezește uleiul de măsline mai repede decât căldură și lumina. Ține uleiul de măsline într-un recipient închis la culoare și depozitează-l într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură și de razele soarelui, scrie doctorulzilei.ro.


 

×
Subiecte în articol: ulei de masline
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close