Antena 3 CNN Actualitate Scumpirile şi salariile mici au scos poliţiştii în stradă! Oamenii legii au protestat în faţa Ministerului de Finanţe şi ameninţă că vor extinde manifestările şi la nivel naţional

Scumpirile şi salariile mici au scos poliţiştii în stradă! Oamenii legii au protestat în faţa Ministerului de Finanţe şi ameninţă că vor extinde manifestările şi la nivel naţional

Nemulţumiţi de scumpirile din ultima perioadă dar şi de salariile mici, poliţiştii au protestat astăzi, timp de două ore, în faţa Ministerului de Finanţe. Şi în timp ce marea majoritate a românilor trăiesc la limita supravieţuirii, Guvernul vrea să crească salariile anumitor categorii de bugetari.

Scumpirile şi salariile mici au scos poliţiştii în stradă! Oamenii legii au protestat în faţa Ministerului de Finanţe şi ameninţă că vor extinde manifestările şi la nivel naţional
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Dicu    |    09 Aug 2022   •   16:07

Scumpirile şi salariile mici scot oamenii în stradă.

Primul protest, după cele mai mari creşteri de preţuri.

Sindicaliştii din Poliţie au pichetat sediul Ministerului Finanţelor, printre revendicări aflându-se aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat.

Polițiștii, personalul contractual și cadrele militare în rezervă din MAI spun ca că le sunt sfidate drepturile, în continuare, de către factorii politici și guvernamentali

Sindicaliștii anunta că au încercat diverse forme de negociere: au transmis revendicări scrise, au avut întâlniri directe și ședințe de dialog social cu prim-ministrul Guvernului României, cu toate partidele din Coaliție, cu președinții Camerelor parlamentare și cu parlamentari din comisii de specialitate, cu miniștrii MAI și ai altor ministere decizionale.

Poliţiştii îşi strigă nemulţumirea la uşa ministrului Finanţelor: "Ne-a ajuns cuţitul la os!

Sindicatul Național al Polițiștilor solicită acordarea sporurilor, acordarea unor creșteri salariale prevăzute de lege și recalcularea pensiilor. Pentru început, vor protesta, în perioada 09-11 august, între orele 10,00-12,00, la sediul Ministerului Finanțelor din București. Vor aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 – Anexele VI și VIII , anexe care privesc in integrum familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; în fapt, legea a fost ,,șuntată", în ultimii ani, prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, care ne-au sfidat tuturor drepturile/interesele economice, sociale și profesionale. Mai cer acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare a ordonatorilor de credite. De asemenea, ei cer actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat – conform Legii nr. 223/2015 -, acestea fiind și ele ,,înghețate", în ultimii ani, tot prin OUG, ba chiar supraimpozitate de către Guvern, în mod discreționar, începând cu 2022.

În stradă, vor ieşi chiar şi angajaţii CFR Călători, TAROM sau CFR Marfă sau militarii în rezervă. Primul protest este anunţat de ei în data de 25 august. Iată calendarul:

Militarii în rezervă sunt nemulţumiţi d eveniturile pe care le au. La fel şi angajaţii CFR Călători. Cei de la CFR Marfă cer să fie oprită lichidarea companiei de stat şi să nu fie concediaţi.

×
Subiecte în articol: protest politisti Ministerul de Finante
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close