Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: 40 de ani de la înfiinţarea "Cenaclului Flacăra". Cum s-a stins într-o singură noapte

Secvenţial: 40 de ani de la înfiinţarea "Cenaclului Flacăra". Cum s-a stins într-o singură noapte

Secvenţial: 40 de ani de la înfiinţarea "Cenaclului Flacăra". Cum s-a stins într-o singură noapte
08 Sep 2013   •   17:40

În anul în care "Cenaclul Flacăra" împlineşte 40 de ani de la înfiinţare, Adrian Ursu a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", câteva fragmente menite să aducă un omagiu acestui fenomen cultural atât de îndrăgit de români, dar şi banda audio care demonstrează, aşa cum arată Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, că poetul nu este vinovat pentru tragedia de la Ploieşti.

Aflat la Ploieşti, acolo unde, pe 15 iunie 1985 Cenaclul lui Păunescu a fost interzis după un spectacol găzduit de stadionul "Petrolul", încheiat cu şase morţi şi sute de răniţi, Adrian Ursu readuce spiritul acestui spectacol de muzică şi poezie alături de invitaţii săi.

Ducu Bertzi, despre tragedia care a pus capăt "Cenaclului Flacăra": Când am ajuns sub stadion am auzit că se calcă lumea în picioare

Aflat în emisiune, fiul lui Adrian Păunescu arată că tatăl său, poetul Adrian Păunescu nu ar fi refuzat să ia în calcul sugestiile celor din stafful său, lăsând ca spectacolul să se deruleze în condiţiile unei furtuni  teribile, aşa cum s-a vehiculat în presa vremii.


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close