Antena 3 CNN Actualitate "A început războiul": Semnal de alarmă tras de un fost șef al Poliției Rutiere, după valul de incidente din primele zile ale anului

"A început războiul": Semnal de alarmă tras de un fost șef al Poliției Rutiere, după valul de incidente din primele zile ale anului

Un fost șef al Poliției Rutiere din România a tras un semnal de alarmă cu privire la incidentele dramatice petrecute în primele trei zile ale anului 2024. Acesta crede că societatea românească trebuie să se reseteze.

de Ioana Mircea    |    03 Ian 2024   •   13:25

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a tras, astăzi, în direct la Antena 3 CNN, un semnal de alarmă cu privire la incidentele dramatice care au avut loc chiar în primele zile ale anului, de la încătușarea unui taximetrist recalcitrant cu echipajul de poliție care l-a oprit, până la lovirea unui polițist de către un motociclist.

"Dacă luăm toate evenimentele care s-au petrecut în ultima perioadă, ne îngrozim. Deja a început urât 2024. Este războiul româno-român. Că sunt polițiști, că sunt oameni, că sunt unii cu alții, nu mai contează. Ne războim pe stradă.

Citește și: Bărbat lovit de mașina Poliției, chiar la miezul nopții de Revelion, în Constanța

Eu cred că societatea românească trebuie să se reseteze într-un fel. Îmi doresc ca începând cu 2024, noi să fim o altă nație și o altă societate pentru că așa nu ajungem nicăieri", a transmis Lucian Diniță.

Un șofer de taxi din Galați a fost încătușat deoarece a refuzat să se legitimeze

Un șofer de taxi din Galați a fost încătușat de polițiști deoarece a refuzat să se legitimeze în timpul unui control de rutină.

Incidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, pe principalul bulevard al orașului Galați. Mașina a fost oprită deoarece șoferul nu purta centura de siguranță. Acesta s-a certat cu polițiștii, a dat muzica tare și a refuzat să colaboreze. Ca urmare, agenții l-au încătușat și l-au dus la secția de Poliție.

Citește și: Pieton spulberat de un motociclist, într-un accident mortal pe Calea 13 Septembrie din Bucureşti

„Conducătorul auto, de 39 de ani, din municipiul Galați, în momentul în care i s-ar fi adus la cunoștință că va fi sancționat contravențional pentru că nu purta centura de siguranță, ar fi devenit agitat fizic și verbal și ar fi început să adreseze cuvinte jignitoare la adresa polițiștilor.

De asemenea, ar fi dat muzica la un nivel ridicat în autoturism, refuzând să colaboreze, astfel că polițiștii l-au extras din autoturism, l-au încătușat și condus la sediul Secției 2 Poliție Galați”, au transmis reprezentanții Poliției Galați.

Bărbatul a fost amendat cu 495 de lei pentru că nu a purtat centura de siguranță și cu 2.000 de lei pentru provocarea de scandal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close