Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în dialog cu familia adoptivă a Sorinei

Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în dialog cu familia adoptivă a Sorinei

Sinteza Zilei. Mihai Gâdea, în dialog cu familia adoptivă a Sorinei
Sursa foto: foto: Antena 3
26 Iun 2019   •   23:55

Mihai Gâdea a avut un dialog telefonic cu familia Săcărin, cea care a adoptat-o pe Sorina. 

Mihai Gâdea, în dialog cu familia Săcărin: „Vreau să salut pe oricine adoptă un copil și oricine se gândește că cineva care a fost abandonat merită o familie fericită. Acum două seri am prezentat un raport important care a fost făcut chiar de DGASPC Mehedinți și la fiecare dintre cele opt întâlniri de potrivire a fost un lucru surprinzător... de fiecare dată cel care făcea acel raport spunea lucruri de genul „Sorina a vrut să se dea jos din brațele nașei”.. dacă la toate aceste lucruri mai adăugăm și interogatoriul din fața judecătorului, care a luat-o pe Sorina, și a spus că vă urăște pentru că vreți să o luați de la familia din Baia de Aramă”. 

Mama adoptivă a Sorinei: „Sunt convinsă că au fost mai mult de 16 întâlniri. Aceste rapoarte au conținut informații despre dorința Sorinei de a merge la o familie adoptivă. Ca Sorina să poată avea o asemenea dorință, ea ar fi trebuit să fie pregătită pentru o astfel de manifestare. Orice copil normal nu are cum să-și dorească să plece cu cineva pe care abia l-a întâlnit pentru că acel copil cunoaște un singur loc. Șansele sunt ca și un copil din centrul de plasament să fi avut o reticență în a pleca. Orice copil, chiar dacă era cu mama lui la cerșit pe stradă. Nu poate avea capacitatea de discernământ. Un copil de șapte ani nu are o astfel de capacitate. Nu a fost pregătit pentru adopție, ci împotriva adopției. Avem dovezi de la comportamentul copilului până la comportamentul acestei familii”. 

„Cât despre acel interogatoriu de care pomeniți nu e cel din fața judecătorului. În fața judecătorului a fost un alt document. Acel document la care faceți referire cu „vă urăsc” a fost făcut la familia Șărămăt acasă de către un executor judecătoresc care a fost invitat de familia Șărămăt acasă ca Sorina să practice cum să refuze. Acel interogatoriu ca va fi parte dintr-o anchetă ulterioară, e cel pe care Sorina a aplicat cum să refuze când va veni executorul”. 

×
Subiecte în articol: familia
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close