Antena 3 CNN Actualitate Social Fost ministru de Finanţe, critici dure la adresa Guvernului Tudose: „Nu este interesat în niciun fel de ziua de mâine”

Fost ministru de Finanţe, critici dure la adresa Guvernului Tudose: „Nu este interesat în niciun fel de ziua de mâine”

Fost ministru de Finanţe, critici dure la adresa Guvernului Tudose: „Nu este interesat în niciun fel de ziua de mâine”
Sursa foto: Foto: gov.ro
11 Sep 2017   •   17:23

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, a adus critici dure la adresa actualului guvern pe care îl acuză că nu este interesat de ziua de mâine.

„Guvernul cere companiilor de stat sa dea la buget cu 2 miliarde de lei mai multe dividende decât era prognozat la începutul anului pentru a acoperi gaura de la buget. Asta înseamnă ca aceste companii vor rămâne atât fără bani de investiții cât si fără lichidități, ceea ce le va face vulnerabile pe termen scurt si mai puțin profitabile pe termen mediu si lung. Mi se pare din ce in ce mai clar ca decidenții nu sunt interesați in niciun fel de ziua de mâine. Vor sa aibă bani la buget pentru salarii mai mari AZI. Nu contează ca MÂINE vor reveni asupra promisiunilor, așa cum au făcut deja cu finanțarea pentru programul start-up nation, sau ca vor introduce pe nepusa masa taxe, cum au făcut deja cu acciza pe combustibil, sau vor amâna măsuri benefice precum reducerea TVA la 18%. "Azi sa fie bine, mâine mai vedem noi!" pare sa fie motto-ul acestei guvernări”, a scris fostul ministru de Finanțe pe pagina sa de Facebook.

Intrată prin telefon în emisiunea 100 de minute, Ioana Petrescu a venit cu noi precizări: „În bugetul general consolidat, care a fost publicat la începutul anului, se spunea că se va colecta cu 14% mai multe venituri decât anul precedent. Datele arată că s-au colectat cu 9% mai mult decât anul trecut. Ministrul de Finanțe a venit cu alte soluții pentru a acoperi această lipsă de colectare, una dintre acestea a fost să ceară și mai multe dividente de la companiile de stat să le verse în bugetul de stat. (...) Cum ne afectează? Tot la buzunarul nostru ajunge”.

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close