Antena 3 CNN Actualitate Social Hrănirea porumbeilor, o reală problemă | Boala transmisibilă la oameni pe care o răspândesc aceste păsări

Hrănirea porumbeilor, o reală problemă | Boala transmisibilă la oameni pe care o răspândesc aceste păsări

Hrănirea porumbeilor pare a fi un obicei în rândul oamenilor de la oraș. Fie din milă, fie din distracție pentru copii, cetățenii le oferă pâine, fără a ști cât rău fac și pentru ei, dar și pentru pasări.

Hrănirea porumbeilor, o reală problemă | Boala transmisibilă la oameni pe care o răspândesc aceste păsări
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   11:00

Numărul porumbeilor a crescut în ultimii ani, iar unul dintre motive este mâncarea care i-a atras în orașe. În urma lor, nu rămâne doar mizeri, ci și boli. 

Specialiștii avertizează că hrănirea porumbeilor, în special cu produse care conțin gluten, le poate provoca probleme de sănătate. 

"Porumbeii aproape că nu mai zboară. Ei merg pe jos și asta înseamnă că suferă de boala aripilor frânte. Porumbeii sunt purtători de boli transmisibile fie către alte păsări, fie către oameni. Salmonella ar fi ce mai cunoscută.

Să conștientizăm publicul larg că, deși au în gând să facă un lucru bun, în realitate se întâmplă invers", a declarat Oana Dănilă, Director adjunct al ALPAB, pentru ProTV

Primăria Sectorului 2 a pus în dezbatere publică, până pe 10 aprilie, un proiect de lege care ar urma să interzică hrănirea porumbeilor în spațiul public. Amenda poate fi între 500 și 1.000 de lei. O astfel de măsură este deja în vigoare în Timișoara, acolo amenda fiind de până la 200 de lei.

×
Subiecte în articol: porumbei amenda boli salmonela
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close