Antena 3 CNN Actualitate Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”

Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”

Sora Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în tragedia din Apuseni: „STS minte când dă vina pe companii. E obligat să obțină localizarea”
27 Iul 2019   •   18:58

Cazul fetei dispărute din Caracal a readus în prim-plan bâlbâiala autorităților privind tragedia din Munții Apuseni. În 2014, un avion de mici dimensiuni, care avea la bord un echipaj medical, s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni. Medicii mergeau atunci de la București la Oradea să preleveze organe pentru transplant. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, care și-a pierdut viața în urma tragediei. 

În accident și-a pierdut viața și studenta la Medicină Aura Ion. Familia acesteia încă se luptă în justiție de cinci ani pentru a afla cine se face vinovat pentru moartea tinerei. 

Și în acest caz, STS a dat rateuri în ceea ce privește localizarea, în ciuda faptului că unul dintre medicii supraviețuitori, Radu Zamfir, a cerut ajutor la 112 de mai multe ori. 

Mariana Ciucă, sora Aurei Ion- „De cinci ani ducem o luptă cu un sistem corupt și tocmai de aceea astăzi asistăm la un alt caz tragic. STS considerăm că minte. Se spune că localizarea e făcută de operatorii de telefonie mobilă. Conform legilor în vigoare, STS e obligat să obțină localizarea. Ceea ce a arătat STS e o informație brută trimisă de la operator. STS e obligat să obțină localizarea în acel perimetru. Vorbim de un sistem care nu funcționează și eșuează de fiecare dată. 

×
Subiecte în articol: aura ion studenta apuseni tragedia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close