Antena 3 CNN Actualitate Străzi inundate, copaci căzuți și stâlpi de electricitate puși la pământ de vântul puternic. Furtunile au făcut prăpăd în peste 50 de localități din 13 județe

Străzi inundate, copaci căzuți și stâlpi de electricitate puși la pământ de vântul puternic. Furtunile au făcut prăpăd în peste 50 de localități din 13 județe

Pompierii au intervenit duminică, în peste 50 de localități din 13 județe pentru a înlătura efectele produse de furtună.

Străzi inundate, copaci căzuți și stâlpi de electricitate puși la pământ de vântul puternic. Furtunile au făcut prăpăd în peste 50 de localități din 13 județe
Sursa foto: Facebook I Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2023   •   22:23

Au fost inundate șapte case, 26 de curți, un beci, 12 străzi și au fost îndepărtați 154 de copaci și trei stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

"Peste 3.000 de pompieri, cu peste 2.000 mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de vremea neprielnică sub incidența căreia s-au aflat mai multe județe din țară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, astăzi (duminică - n.r.), în intervalul orar 07.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a generat efecte în 53 de localități din 13 județe:

Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Tulcea și Vaslui, zone în care s-a intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 26 curți, 1 beci, 12 străzi, precum și pentru îndepărtarea a 154 de copaci, 3 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, degajarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 18 case, 19 anexe gospodărești, 1 bloc de locuințe, 1 operator economic (magazin), fiind afectate 14 autoturisme”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citește și: Ciclonul care a făcut ravagii în Slovenia ajunge în România: Roxana Bojariu, ANM: "Masa de aer rece a intrat deja în țara noastră"

De asemenea, circulația rutieră s-a desfășurat temporar cu dificultate pe A2 (km 64 – 125)/CL, din cauza ploii torențiale și a acumulărilor de apă de pe carosabil.

Efecte semnificative s-au înregistrat în:

Municipiul Roman, județul Neamț, unde, din cauza vântului care a bătut cu putere, acoperișul unui imobil a căzut pe carosabil și a surprins un bărbat.

La sosirea echipajelor medicale la locul intervenției, victima era conștientă și prezenta un traumatism la membrul inferior; persoana a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite;

În localitatea Stăncuța, județul Brăila, unde din cauza vântului puternic, 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperișurile a 8 case și 18 anexe gospodărești;

În localitatea Tecuci, județul Galați, zonă în care, din cauza vântului puternic, 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperișurile a 4 case și 3 autoturisme;

În municipiul Călărași, județul Călărași, unde, din cauza precipitațiilor înregistrate, 20 de curți au fost inundate, iar 13 copaci s-au prăbușit pe carosabil și au avariat 7 autoturisme.

Important de menționat este că nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale care nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor hidrometeorologice.

La acest moment, echipajele operative sunt în teren și derulează misiuni în sprijinul autorităților și cetățenilor din județele Brăila și Galați.

Având în vedere că avertizările de vreme rea sunt încă în vigoare, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune in pericol viața și bunurile", a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close