Antena 3 CNN Actualitate "Putem lua bilete doar dus către o țară mai serioasă". Studenții au protestat în Parcul Gării de Nord, după ce nu au primit reducerea de 90% la transportul în comun

"Putem lua bilete doar dus către o țară mai serioasă". Studenții au protestat în Parcul Gării de Nord, după ce nu au primit reducerea de 90% la transportul în comun

Zeci de studenți au protestat în Parcul Gării de Nord din București, nemulțumiți că nu au primit reducerea de 90% la transportul în comun.

"Putem lua bilete doar dus către o țară mai serioasă". Studenții au protestat în Parcul Gării de Nord, după ce nu au primit reducerea de 90% la transportul în comun
Sursa foto: USR | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   16:49

Astăzi, zeci de studenți s-au strâns în Parcul Gării de Nord din București pentru a protesta, după ce nu au primit reducerea promisă de 90% la biletele de tren, așa cum a fost prevăzut în noua Lege a Educației.

Tinerii s-au prezentat la protestul organizat de Uniunea Studenților din România cu pancarte pe care au scris: "Se anunță întârzierea reducerii”, "Am fi fost mai mulți aici, dar e prea scump biletul”, "Prețuri de 2023, condiții de 1880”.

De asemenea, studeții s-au mobilizat și în mediul online, acolo unde au distribuit, în număr mare, o imagine în care era ironizat biletul CFR Călători.

Astfel, stundenta care a creat biletul a scris în dreptul destinației: "Oriunde e mai bine”, plecarea fiind din România.

Citește și: Ministrul Familiei, declaraţii despre testarea antidrog a elevilor: "Părinții nu au agreat această formă de testare obligatorie. Doar cu acordul acestora"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, pe bilet a mai fost scris: "Lipsa de igienă, 40 de grade, fără aer condiționat, fără toalete funcționale” sau "Studenții pot achiziționa bilete doar dus către o țară mai serioasă”.

Postarea a devenit virală în doar câteva ore, iar oamenii au lăsat numeroase comentarii.

"Nu înțeleg de ce au nevoie studenții de reducere de 90%, tot ce fac e să învețe sau să stea într-un pat confortabil de cămin, în schimb mai mare nevoie au parlamentarii cu pensie de 14.000 ron, timp de 4 ani trebuie să doarmă în poziție șezut, să taie panglici, mai au și drumuri la DNA, sănătatea lor atât mentală cât și fizică este afectată mai rău”, a scris cineva.

Reducerea de 90% pentru studenți la bilete de transport în comun trebuia să fie aplicată din 3 septembrie, însă unele companii de transport, printre care CFR Călători, Softrans sau Societatea de Transport București au comunicat că nu au fost publicate normele metodologice aferente învățământului superior pentru aplicarea legii și nu acordă reducerile.

"Ministerul Educației va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: protest studenti gara de nord bilete tren
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close