Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Topul politicienilor români ahtiaţi după lux, care au făcut totul pentru a avea maşini scumpe, diamante şi vile fastuoase

Topul politicienilor români ahtiaţi după lux, care au făcut totul pentru a avea maşini scumpe, diamante şi vile fastuoase

Mașini de lux, bijuterii de sute de mii de euro, vacanțe fastuoase. Toate acestea sunt pe placul politicienilor români, desi, în marea majoritate, aceștia au trăit din veniturile obținute de-a lungul anilor de la stat. Aflați din următorul material care este topul politicienilor români ahtiați după lux.

Topul politicienilor români ahtiaţi după lux, care au făcut totul pentru a avea maşini scumpe, diamante şi vile fastuoase
Sursa foto: Antena 3 CNN | Facebook | Instagram
de Andreea Sava    |    11 Iun 2023   •   12:07

O zi frumoasă de vară. Fostul ministru și învârtitor greu al politicii, Gabriel Oprea, despre care se spune că a revenit pe cai mari și în secret se bagă din nou să facă jocuri în politica de la vârf, iese de la o întâlnire de la Uniunea Militarilor și Polițiștilor, schimbă două vorbe cu un cunoscut pe trotuar și este invitat să se urce într-un Ferrari.

Acum, n-o fi al lui, dar desi te aștepți ca la o întâlnire a militarilor și polițiștilor să fie numai bogătași cu Ferrari, deci în ce altceva să se urce.

Nu-i vorbă, că Gabriel Oprea își permite nu doar un Ferrari, ci mai multe, iar apetența sa pentru bolizi de lux este cunoscută.

La urma urmei, tocmai a scăpat de dosarul limuzina de la DNA, în care era acuzat că a dispus folosirea fondurilor DGIPI, urmașa „Doi și-un sfert”, pentru cumpărarea unei limuzine de lux Audi A8.

A fost achitat de acuzațiile de abuz în serviciu. Oricum, dosarul era o prostie, dar rămâne gustul generalului Oprea pentru lux și faptul că este un om foarte bogat, deși bugetar mai toată viața.

Fiul său, Gabriel Oprea junior, nu are Ferrari, ci Lamborghini Huracan LP644, ce pornește de pe la 300.000 euro. Presa răutăcioasă l-a comparat cu Adi Minune sau Țancă Uraganu.

Când Bianca Drăgușanu te pune pe harta celor care contează

Dar Gabriel Oprea nu este singurul politician care gustă luxul sau cu fiu căruia îi plac bolizii, mai ales ca să plimbe dive mondene în ele. Ca paranteză, Găbiță Oprea junior este celebru pentru marea pasiune pe care a trăit-o scurt cu Daniela Crudu.

De exemplu, tot de la PSD, Gabi Bădălău, fiul fostului ministru Nicolae Bădălău, a devenit el însuși o adevărată vedetă mondenă de când umblă cu Bianca Drăgușanu.

Nu-i vorbă, că și înainte să combina numai cu dive celebre, dar Bianca Drăgușanu chiar te pune pe hartă și trebuie să fii la înălțime.

Vacanțe extravagante și diamante. De exemplu un Rolex Daytona full gold, bătut tot în diamante, în valoare de 100.000 euro, cadou pentru Bianca Drăgușanu. Plus pentru el doi bolizi cumpărați numai în toamna trecută, de 600.000 euro pe puțin, pe lângă un Mercedes Brabus.

Toată lumea spune că pe banii de la tăticu`, fiindcă nu știe nimeni de vreun succes de afaceri răsunător al tânărului Bădălău.

Tăticu` este și el amator de bijuterii scumpe. Când i-au spart hoții casa și-a ieșit scandal, fiindcă i-a fost luat și un pistol Beretta, Bădălău a rămas și fără 16 ceasuri scumpe, plus bijuterii din aur și cu diamante.

Diamante și bolizi

Diamantele l-au băgat în belea și pe fostul primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, care are la DNA chiar un dosar al diamantelor, procurorii susținând că și-ar fi ascuns banii obținuți ilicit în diamante cumpărate pentru fosta soție.

Cât despre pasiunea pentru mașini, asta l-a băgat într-un dosar penal pe fostul premier Victor Ponta, pentru că firma de avocatură a prietenului său și fost ministru, Dan Șova, i-a sponsorizat un bolid de raliuri.

Dar ce să le reproșăm politicienilor, când până și șeful operativ al SRI, generalul cu trei stele Florian Coldea, a fost în centrul unui scandal când s-a aflat că umbla cu un bolid BMW I8, din care erau doar două exemplare în toată țara.

Unul roșu și unul albastru. Ați ghicit! Al generalului Goldea era cel roșu. După o vizită cu bolidul la unul dintre sediile SRI, un angajat l-a pozat și l-a pus pe Facebook. Desigur că scandalul a fost uriaș, iar angajatul SRI a cam fost forțat să șteargă pozele, dar amintirea a rămas.

O nuntă cu milionari și oameni din serviciile secrete

O vilă superbă ce tocmai a devenit celebră, fiindcă apare în blockbuster-ul House of Gucci, pe malul lacului Como, unde au case de vacanțe unele dintre cele mai mari celebrități și bogați ai planetei, inclusiv George Clooney, Madonna, familia Versace, Ronaldinho, Sylvester Stallone sau Richard Branson.

Și o nuntă ținută în mare secret, despre care se spune că a costat cel puțin jumătate de milion de euro.

Fericitul mire, nu vreun miliardar, geniul precoce care a dat lovitura prin Sillicon Valley și fiul unui politician român. Invitații, numai unul și unul. Milionari, politicieni, dar și oameni din serviciile secrete. Doar și nașul a fost unul pe măsur: fostul director al SRI și fost ambasador în Statele Unite, George Maior.

Mirele - Alexandru Rus. Tatăl - Ioan Rus, pilon de bază al celebrului și puternicului grup de la Cluj, fost ministru în mai multe rânduri și celebru pentru declarația ce a rămas proverbială, că „nevestele celor din diaspora devin curve, iar copiii golani”.

Atunci a devenit celebru și Alex Rus, pe vremea aceea cuplat cu Pamela Anderson de România, Denisa Pastor, pe care o purta prin cele mai luxoase destinații de pe planetă, iar principala preocupare părea ar fi să posteze pe rețelele de socializare.

Iubirea cu Pamela de România a murit, dar juniorul Rus a găsit din nou fericirea în brațele unei stewardesse cu care a și ales să-și unească destinul în celebra și luxoasa așezare despre care tocmai v-am povestit.

Nunta nu a ținut cont de coloratura politică, ci doar de interese. Au fost prezenți și Emil Boc, dar și prin vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Politicianul cu nevastă bogată

Iar dacă tot am ajuns la Rareș Bogdan, nu putem să nu îl marcăm și pe el ca un avid de lux. Înainte să intre în PNL, avea o plăcere deosebită să-și facă selfie-uri în Rolls Royce și în diverse destinații scumpe.

Este deținătorul unor vile de lux în Cluj și București. Plus, el însuși a mărturisit că este un pasionat de ceasuri scumpe și opere de artă.

Secretul însă, spune el, este în faptul că s-a însurat bine.

Doar că a uitat să menționeze sau să explice multitudinea de contracte de la instituții publice pentru firmele sale și ale familiei, cu Hidroelectrica.

De exemplu, inclusiv când compania era în insolvență, iar contractul era unul pentru imagine, dar din zona PNL.

Doi profesori prezidențiali învățați cu luxul

Clar, cel mai de seamă reprezentant care gustă luxul este Klaus Iohannis. Măcar și fiindcă este președintele țării.

Doamnei Carmen Iohannis îi plac pantofii și poșetele scumpe. Numai în ultima lună a apărut cu două poșete Chanel diferite, care costă fiecare mult peste 3.000 euro, plus una Yves Saint Laurent, săptămâna trecută, când a și făcut vâlvă cu setul de diamante afișat la o vizită în Germania.

Pe astea nu le-a cumpărat, dar nici în rest nu poartă zirconiu. De fapt, de la începutul mandatului de președinte al soțului, noi am tot arătat aici, la „Descoperiți”, că doamna Carmen Iohannis ține mereu pasul cu cele mai noi și scumpe trenduri.

Apoi durează de ceva vreme controversă a deplasărilor prezidențiale cu aeronave de lux închiriate. Și nu de orice tip, ci la nivel ales și pentru care costurile au fost secretizate.

Dacă ne uităm la bugetul Administrației Prezidențiale, din totalul de 120 de milioane de lei, 27,19 milioane sunt prevăzute pentru deplasările externe, cu posibilitatea extinderii la 33,984 milioane de lei, prin credite de angajament. În jur de 6,8 milioane de lei, adică aproape dublu față de anul trecut, când s-au cheltuit 17,2 milioane de lei.

Și nu doar transportul costă. Și cazarea e de top. La New York, de exemplu, s-a aflat pe surse că familia prezidențială preferă unul dintre cele mai scumpe hoteluri. Dar și în țară, președintele are gusturi rafinate când vine vorba de trai. Ne amintim că, la intrarea în mandat, a ținut ca vila prezidențială să fie renovată complet, adăugându-i-se un teren de tenis cu nocturnă.

La fel și vila de la Neptun, cea de pe vremea lui Ceaușescu. La aceasta a cerut să-i fi adăugată o piscină încălzită, dar, desigur, și teren de tenis. Neptun, acolo unde a plecat, de altfel, și ieri, când 20.000 de profesori anunțaseră protest la Palatul Cotroceni.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close