Antena 3 CNN Actualitate Valabilitatea poliței PAD poate fi verificată simplu și rapid, chiar din confortul casei

Valabilitatea poliței PAD poate fi verificată simplu și rapid, chiar din confortul casei

Dacă intenționați să vă cumpărați o locuință sau vreți să știți dacă imobilul în care locuiți are o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale, puteți afla acest lucru în mai puțin de un minut, chiar din confortul casei.

Valabilitatea poliței PAD poate fi verificată simplu și rapid, chiar din confortul casei
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   15:55

Accesând pagina online a PAID România, societatea care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, la secțiunea "Verifică PAD", puteți afla, simplu și rapid, dacă aveți poliță de asigurare și dacă mai este valabilă.

Potrivit legii, asigurarea pentru locuințe, de tip PAD, este obligatorie pentru realizarea cadastrului și a intabulării.

Astfel, la înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în Cartea Funciară, proprietarul este obligat să prezinte un contract de asigurare obligatorie a locuinței.

Dacă nu ne mai amintim unde am încheiat polița, putem face o verificare rapidă pe site-ul paidromania.ro.

Este nevoie să introducem un CNP valabil, județul și localitatea, dar și un număr de telefon.

În caz de inundații, cutremure sau alunecări de teren, proprietarii care nu au poliță PAD nu beneficiază de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local.

Dacă aveți această poliță încheiată, dar nu sunteți sigur de autenticitatea ei, verificarea se face la fel de simplu, tot pe site-ul PAID România.

În cazul în care polița dumneavoastră a expirat, poate fi cumpărată de pe site-ul PAID sau de la orice birou de asigurări.

La asigurarea obligatorie a locuinței pentru cele trei tipuri de dezastre naturale trebuie să țineți cont, potrivit legii, că locuințele situate în clădirile expertizate tehnic, în condițiile legii, de către experți tehnici atestați și încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic nu se asigură pentru dezastre naturale prin contracte PAD, până la data recepției efectuate la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close