Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Vasile Dîncu anunță o soluție temporară de trecere peste Siret, după ce podul de la Luțca s-a prăbușit

Ministrul Vasile Dîncu anunță o soluție temporară de trecere peste Siret, după ce podul de la Luțca s-a prăbușit

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, anunță că a mobilizat resursele ministerului său pentru reluarea circulației peste Siret, în zona podului care s-a prăbușit joi în județul Neamț.

Ministrul Vasile Dîncu anunță o soluție temporară de trecere peste Siret, după ce podul de la Luțca s-a prăbușit
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2022   •   15:42

De asemenea, Dîncu a dispus suplimentarea posibilităților de tranzit cu bacul într-unul din principalele puncte de intrare în România a refugiaților ucraineni.

Precizările au fost făcute pe pagina de Facebook a ministrului român.

"La solicitarea Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă, am dispus, astăzi, în regim de urgență, mobilizarea structurilor din Ministerul Apararii Nationale pentru a rezolva două situații extrem de importante pentru libera circulație a persoanelor.

Este vorba despre:

  • instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina. Acesta este unul dintre principalele puncte de intrare în România a refugiaților din Ucraina;
  • asigurarea unei soluții temporare pentru traversarea râului Siret între localitățile Luțca și Sagna, județul Neamț, ca urmare a surpării podului de peste râul Siret.

Echipe de la Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" și de la Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" din Iași realizează, la acest moment, evaluări și recunoașteri, pe teren, pentru identificarea, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale, a modalităților tehnice și a soluțiilor legislative pentru a pune în practică cele două dispoziții", se precizează în postarea ministrului Apărării.

Antena 3 a anunțat, vineri după-amiază, că ancheta în cazul podului prăbușit a fost preluată de DNA.

La solicitarea Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă, am dispus, astăzi, în regim de urgență, mobilizarea structurilor...

Publicată de Vasile Dîncu pe Vineri, 10 iunie 2022

Dosare penale după prăbușirea podului din județul Neamț

După prăbușirea podului de la Luțca, de peste râul Siret, autoritățile au deschis două dosare penale, unul pentru abuz în serviciu și celalalt pentru vătămare corporală din culpă.

"Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalității de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de vătămare corporală din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Reprezentantul Guvernului în județ, prefectul Vasile Niță, spune că nu își explică de ce podul a cedat, după ce a fost anterior supus unor teste de rezistență.

Șeful CJ Neamț spunea la inaugurarea podului că acesta nu va avea nicio problemă timp de zeci de ani

Prefectul spune că așteaptă opinia experților în construcții, singurii care pot spune ce s-a întâmplat.

"Am convocat, chiar aici în zonă, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca să dispunem primele măsuri, ca urmare a acestui accident. Traficul în zonă va fi restricționat. Vom asigura izolarea podului pentru a preîntâmpina eventualele accidente", a declarat Niță.

În urmă cu 7 luni, atunci când obiectivul a fost dat în folosință, președintele Consiliului Județean Neamț susținea că "podul de la Luțca nu va mai reprezenta o problemă pentru șoferi zeci de ani de acum înainte".

Localnicii spun însă că au văzut de mai mult timp că ar fi probleme la reabilitarea podului.

Zona este în prezent strict delimitată.

Nimeni nu are voie să se apropie de locul incidentului, după ce șoferii celor două mașini care traversau podul în momentul prăbușirii au ajuns la spital.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu pod Siret Lutca
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close