Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: România are resursele necesare, putem să investim în Republica Moldova

Victor Ponta: România are resursele necesare, putem să investim în Republica Moldova

Victor Ponta: România are resursele necesare, putem să investim în Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2015   •   12:38
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova, că guvernele celor două ţări au pornit pe un drum comun, susţinute de cetăţeni şi a subliniat importanţa dezvoltării cooperări în mai multe domenii importante.
 
"În mod foarte concret, dincolo de discuţiile cu domnul prim-ministru, legate de proiecte de infrastructură, educaţie, cultură, ceea ce am considerat ca fiind cel mai important lucru în anul 2015: proiecte concrete şi realizabile pe termen scurt şi mediu privind interconectarea energetică şi existenţa a două surse întotdeauna pentru gaze şi energie. România este capabilă în acest moment, avem resursele necesare, putem să investim în Republica Moldova. Este nevoie doar ca ceea ce s-a discutat astăzi să punem în practică. Din partea României există hotărârea luată la toate nivelurile şi există şi resursele necesare pentru a devzolta parteneriatul. Proiecte concrete, care să se reflecte în viaţa de zi cu zi a cetăţeanului. Îi urez succes omologului meu, sunt convins că va reuşi să facă ce este bun pentru cetăţenii Moldovei."
 
Ponta a explicat că au fost abordate şi teme mai sensibile, dar a asigurat că justiţia din Moldova este perfect capabilă să îşi facă treaba în mod independent şi să ofere protecţie cetăţenilor dar şi să îi sancţioneze, în cazurile de abuz.
 
"Am discutat toate aceste proiecte, ca între prieteni am discutat şi unele probleme pe care le avem. Relaţia noastră specială înseamnă să ne protejăm cetăţenii dar şi să le cerem să nu abuzeze de aceste drepturi. Toţi cetăţenii români care vin în Moldova sunt protejaţi dar dacă fac ceva rău, vor fi sancţionaţi de către justiţie. Sunt convins că justiţia din Moldova va acţiona corect. Dar 99% din lucruri sunt bune. Putem să avem 100%. În ceea ce mă priveşte, un obiectiv fundamental al mandatuklui meu a fost să demonstrez cp România sprijină Moldova cu fapte, nu doar cu vorbe."
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close