Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 Un strănepot al lui Napoleon Bonaparte candidează la alegerile europarlamentare

Un strănepot al lui Napoleon Bonaparte candidează la alegerile europarlamentare

Strănepotul îndepărtat al lui Napoleon I din Franța, Joachim Murat, prințul de Ponte Corvo, în vârstă de 50 de ani, va candida la alegerile europarlamentare.

Un strănepot al lui Napoleon Bonaparte candidează la alegerile europarlamentare
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   20:50

Joachim Murat este un descendent al mareșalului Imperiului și regelui de Napoli cu același nume, Joachim Murat (1767-1815). Strămoșul actualului politician a fost unul dintre generalii alături de care Napoleon Bonaparte a purtat campaniile din Italia și Egipt. 

Joachim Murat, născut în La Bastide-Fortuniere, a fost cumnatul împăratului Napoleon I prin căsătoria cu sora acestuia, Caroline Bonaparte.

Joachim Murat s-a căsătorit în 1800 cu una dintre surorile lui Bonaparte, Caroline. După încoronarea lui Napoleon ca împărat, Murat a fost desemnat mareșal al Imperiului.

Descendentul său, tot cu numele se Joachim, se va afla pe poziţia a treia pe lista partidului "Noi Poporul", condus  de Georges Kuzmanovic. Georges Kuzmanovic a fost purtător de cuvânt al La France Insoumise (Franţa Nesupusă, extrema stângă), un partid francez pe care l-a părăsit în 2018 pentru a fonda mișcarea „Republique Souveraine” (Republica Suverană).

"Este timpul să dăm puterea înapoi naţiunilor şi popoarelor, în faţa unei birocraţii europene opresive şi a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democraţiei, suveranităţii şi libertăţii", a declarat politicianul Joachim Murat. 

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare 2024 Napoleon
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close