Antena 3 CNN Be EU Asigurarea independenței energetice a Europei, prioritatea zero a anului

Asigurarea independenței energetice a Europei, prioritatea zero a anului

Dependența României de gazul rusesc, în comparație cu alte state europene, este mult mai mică, însă țara noastră ar putea să se mai folosească o perioadă de cărbune sau să apeleze la energia din surse regenerabile. Subiectul a fost comentat, astăzi, la Be EU de europarlamentarul Cristian Bușoi.

Asigurarea independenței energetice a Europei, prioritatea zero a anului
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    19 Mar 2022   •   10:52

"Cred că suntem acum în momentul în care urgent trebuie accelerăm introducerea de noi capacități de producție din surse regenerabile, că vorbim de solar, că vorbim de eolian, că vorbim de energia geotermală. Și avem PNRR la dispoziție, avem Fondul pentru Modernizare.

Evident știți proiectul cu reactoarele 3 și 4 și cu microreactoarele pe care le facem împreună cu SUA. Sunt foarte importante, nu ne ajută pe următorii 2-3 ani, dar ne ajută până la sfârșitul deceniului. În ceea ce privește cărbunele, sigur putem să o facem.

Nu știu înce măsură mai putem redeschide niște capacități de producție deja închise, societăți care se află în insolvență sau în faliment, dar putem să punem accent pe surse regenerabile și să pornim repede aceste investiții care se pot face pentru panouri solare sau pentru eoliene.

Cred că este absolut obligatoriu și de asta trebuie să facem toate eforturile și să folosim toate oportunitățile. Avem bani europeni să construim aceste capacități de producție", a spus europarlamentarul Cristian Bușoi, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi be EU
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close