Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană dă bani în plus pentru protecția moscheilor și sinagogilor și pregătește un cod de combatere a urii pe platformele online

Uniunea Europeană dă bani în plus pentru protecția moscheilor și sinagogilor și pregătește un cod de combatere a urii pe platformele online

Uniunea Europeană va cheltui mai mulți bani pentru protecția lăcașurilor de cult și va institui reguli mai stricte în mediul online, menite să combată discriminarea și ura.

Uniunea Europeană dă bani în plus pentru protecția moscheilor și sinagogilor și pregătește un cod de combatere a urii pe platformele online
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   16:47

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, o decizie în acest sens, după un val de incidente antisemite și anti-musulmane pe tot continentul.

"Europa se confruntă cu o creștere alarmantă a discursurilor instigatoare la ură și a infracțiunilor motivate de ură, iar dovezile arată că în mod deosebit comunitățile evreiești și musulmane sunt afectate", a comunicat instituția citată.

Comisia a precizat că va crește cheltuielile pentru protecția lăcașurilor de cult cu 30 de milioane de euro.

În primele două săptămâni după atacul Hamas asupra Israelului, Austria a înregistrat o creștere cu 300% a incidentelor antisemite față de 2022, în timp ce Olanda a înregistrat o creștere de 800% față de media lunară anterioară, potrivit datelor oficiale.

Comisia a mai anunțat că va face demersuri pentru a institui reguli mai stricte, menite să contracareze discursurile instigatoare la ură din mediul online.

Noile reguli vor fi cuprinse în codul de conduită impus platformelor online, care urmează să fie finalizat în următoarele trei luni.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close