Antena 3 CNN Economic Biz News 43% dintre români o duc mai rău decât în 2008

43% dintre români o duc mai rău decât în 2008

43% dintre români o duc mai rău decât în 2008
Sursa foto: financiarul
18 Ian 2010   •   13:06

Criza financiară nu i-a iertat deloc pe români. Un studiu realizat la comanda Financiarul arată că 43% dintre români o duc mai greu decât în 2008. Şi totuşi în aceatsă perioadă se mai fac şi investiţii. Cei mai curajoşi sunt bărbaţii tineri cu studii superioare. La polul opus se află persoanele în vârstă, care investesc cel mai puţin.

Conform unui sudiu comandat de Financiarul, 43 la sută dintre români trăiesc mult mai rău decât în 2008, în timp ce 17 la sută spun că o duc mult mai bine. 39 la suta dintre români spun că nu au fost afectaţi de criză, iar traiul lor este acelaşi.

Românii nu par prea optimişti când vine vorba de viitor. 54 la suta dintre ei cred că vor trăi şi mai rău anul acesta. 18 la sută sunt de părere că lucrurile se vor îndrepta, în vreme ce acelaşi procent crede că vor trăi la fel ca anul precedent.

Nici la capitolul investiţii lucrurile nu stau prea bine. Doar 25 la suta dintre romani au investit în timp ce 75 la suta au preferat sa-şi pastreze ecomoniile.

Cu toate acestea cele mai multe investiţii au fost făcute de bărbaţii tineri cu studii superioare.

Conform aceluiaşi studiu, românii din Transilvania şi Banat sunt lideri la cumpărat terenuri şi locuinţe pe timpul crizei cu 17,1 la sută.

În ceea ce priveşte investiţia într-o asigurare de viaţă, studiul arată că românii din sudul ţării sunt cei mai interesaţi să-şi încheie o asigurare de viaţă. Aceştia sunt de altfel respondenţii cu un grad de educaţie ridicat.

Românii fără un loc de muncă sau angajaţii cu studii elementare sau medii nu par interesaţi de asigurările de viaţă.

­În privinţa depozitelor bancare, Moldova deţine supremaţia. Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani au depus cei mai mulţi bani în bancă.

Dintre persoanele care intenţionează să depună bani la bancă în 2010, 57% sunt barbati, iar 29,8% au între 18 şi 35 de ani.

Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica investitii nivel de trai
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close