Antena 3 CNN Economic Biz News A patra putere a Europei e în COLAPS. "Ar putea renunţa la euro înaintea Greciei"

A patra putere a Europei e în COLAPS. "Ar putea renunţa la euro înaintea Greciei"

A patra putere a Europei e în COLAPS. "Ar putea renunţa la euro înaintea Greciei"
de O.P.    |    28 Sep 2012   •   12:00

Sute de mii de oameni ies în stradă, fiind şocaţi de măsurile de austeritate pe care Guvernul vrea să le ia. Reducerea drastică a salariilor din sistemul bugetar, creşterea TVA-ului, mărirea taxelor sunt doar câteva dintre măsurile pe care Spania este nevoită să le adopte pentru a ieşi la liman din criza în care a intrat.

Autorităţile de la Madrid sunt în căutarea celor 60 de miliarde de euro, necesare pentru recapitalizarea băncilor. Însă analiştii sunt de părere că este nevoie de o sumă mult mai mare de bani - dublu, poate chiar triplu.

Anunţul făcut de Spania joi a scos în stradă sute de mii de oameni, nemulţumiţi şi şocaţi de măsurile pe care autorităţile au decis că trebuie luate. Aceste măsuri vin într-un moment critic pentru Spania, premierul Mariano Rajoy fiind sub o presiune imensă pentru a cere un program de ajutor economic Uniunii Europene şi FMI.

Însă, cu toate că par a fi singura soluţie pentru momentul de faţă, aceste  măsuri aproape condamnă Spania la auto-înfrângere, pentru ca îngroapa definitiv economia, făcând aproape imposibilă reducerea deficitului, scrie jurnaliştii de la The Telegraph.

Domnul Rajoy este "dead man walking" (un mort care umblă), notează cotidianul britanic.

Analiştii britanici merg chiar mai departe şi se întreabă: "In afară de părăsirea uniunii monetare şi defaultul mai există oare altă şansă pentru Spania? Raspunsul pare tot mai probabil să fie NU".

Spania va fi condamnată daca va renunţa la euro, însă va fi condamnată pentru totdeauna dacă va rămâne cu această monedă, scrie The Telegraph.





×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close