Antena 3 CNN Economic Biz News Burse American Express privează Wall Street de a cincea zi de câştig

American Express privează Wall Street de a cincea zi de câştig

American Express privează Wall Street de a cincea zi de câştig
Sursa foto: bursa americana
17 Mar 2009   •   02:20

Acţiunile au căzut luni, după ce American Express Co a declarat că numărul oamenilor ce se chinuie să plătească ratele la credite este în creştere, ceea ce a şters optimismul anterior că băncile ar putea reveni pe profit.
American Express, ce se adresează consumatorilor mai bogaţi, văzuţi ca mai solvabili pentru credite, declara că ratele cu probleme pentru card de credit au crescut la 8,7% în februarie- Acţiunile companiei au pierdut 3,3 procente la 12,66 dolari.
A fost primul declin al Wall Street după o creştere de patru zile. Nasdaq a pierdut aproape două procente. Intel a pus de asemenea presiune pe Nasdaq după ce compania a acuzat Advanced Micro Devices (AMD.N) de încălcare a unui acord de schimburi de licenţă între cei doi rivali producători de cipuri.
Indicele Dow Jones a pierdut 7,01 puncte, sau 0,10 procente, la 7.216,97. Standard & Poor's 500 a căzut 2,66 puncte, sau 0,35 procente, la 753,89. Iar Nasdaq a pierdut 27,48 puncte, sau 1,92 la sută.
Declinurile au pus frână creşterii de patru zile de săptămâna trecută. Oricum chiar şi după săptămâna trecută, S&P 500 este cu 16,5% mai jos faţă de începutul anului.
Acţiunile Alcoa Inc (AA.N) au aluncat 10,1 procente la 5,50 dolari, după clopoţelul de final, după ce a anunţat ce reduce dividendele şi reduce cheltuielile pentru anul viitor pentru a face faţă scăderii cererii la aluminiu.
Băncile au împins anterior indicii în sus după ce banca britanică Barclays Plc a declarat că a avut ?un start puternic? în 2009. Comentariile acestea au urmat altora similare de săptămâna trecută ale Bank of America Corp (BAC.N), JPMorgan Chase & Co (JPM.N) şi Citigroup Inc (C.N).
Indicele financiar S&P, cu toate acestea, a reversat câştigurile anterioare pentru a încheia în cădere cu 1,9 procente.
Pe Nasdaq , acţiunile Intel au căzut 3,1 la sută la 14,25 dolari. De asemenea, AMD, care a respins acuzaţiile Intel, a pierdut 1,6 procente, 2,48 dolari, la New York Stock Exchange.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: intel
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close