Antena 3 CNN Economic Biz News Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României

Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României

Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României
de O.P.    |    17 Oct 2013   •   11:35

Mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de şist. Cele mai recente proteste - cele de la Pungeşti - au dus la violenţe între protestatari şi forţele de ordine.

Un raport votat în Parlamentul European stabileşte reguli noi pentru explorarea şi extracţia prin fracturare hidraulică a hidrocarburilor neconvenţionale, printre care şi controversatele gaze de şist.

Respectivul raport cere companiilor care fac astfel de explorări să ofere autorităţilor studii de impact pentru toate proiectele care presupun fracturare hidraulică.

Mai mult, populaţia din zona în care se va face fracturarea hidraulică trebuie să fie CONSULTATĂ în cazul demarării acestor profecte, iar informaţii despre procedurile folosite trebuie făcute publice de companiile dezvoltatoare.

Dacă facem o paralelă cu România, Chevron nu va putea începe proiectele de explorare şi exploatare a gazelor de şist fără să vină mai întâi cu un studiu de impact asupra mediului şi fără să consulte populaţia din Pungeşti.

Pentru ca acest raport să fie pus în vigoare, el trebuie VOTAT şi de Consiliul Eurpean.

PUTEŢI CITI AICI TOATE AMENDAMENTELE DIN ACEST RAPORT

×
Subiecte în articol: Gaze de sist proteste
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close