Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se va întâmpla până în martie cu cel mai dezastruos stat din Europa. Este cel mai drastic final pentru o ţară a UE

Ce se va întâmpla până în martie cu cel mai dezastruos stat din Europa. Este cel mai drastic final pentru o ţară a UE

Ce se va întâmpla până în martie cu cel mai dezastruos stat din Europa. Este cel mai drastic final pentru o ţară a UE
de O.P.    |    15 Oct 2012   •   13:03

Ministrul suedez de finante, Anders Borg, a estima ca, dupa toate probabilitatile, Grecia va parasi zona euro in decursul urmatoarelor sase luni, relateaza Reuters. Adresandu-se presei, Borg, aflat la reuniunea Fondului Monetar International de la Tokio, a evaluat sceptic posibilitatile Greciei de realizare a masurilor necesare.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

„Este greu de inteles cum vor prelua controlul asupra situatiei fara o crestere a competitivitatii si fara o relaxare considerabila a politicii monetare. Dupa parerea mea, este de presupus ca vor iesi.

Nu trebuie exclusa eventualitatea ca acest lucru se va intampla in urmatoarea jumatate de an”, a spus el. Borg s-a pronuntat, de asemenea, impotriva stergerii datoriilor statului elen. In opinia lui, o asemenea operatiune va fi greu de explicat alegatorilor din tari precum Finlanda, Germania, Franta sau Olanda, dupa ce au fost asigurati ca banii lor au fost oferiti ca imprumut fara nici un risc.



×
Subiecte în articol: grecia zona euro
Parteneri
Avertizare meteo ANM de furtuni severe în România
x close