Antena 3 CNN Actualitate Locale Vlad Pascu dă ochii cu noua judecătoare şi cu părinții tinerilor pe care i-a ucis | Ultimul "cadou" de la Ancuța Popoviciu pentru inculpat

Vlad Pascu dă ochii cu noua judecătoare şi cu părinții tinerilor pe care i-a ucis | Ultimul "cadou" de la Ancuța Popoviciu pentru inculpat

Noul termen în dosarul lui Vlad Pascu este marcat de tensiuni. Inculpatul care a ucis doi tineri și i-a rănit pe alții în timp ce conducea drogat, anul trecut, la 2 Mai, este adus, joi, la judecătoria Mangalia.

de Cătălina Buzoianu    |    23 Mai 2024   •   08:51

Așa a dispus judecătoarea Ancuța Popoviciu, înainte de a fi recuzată, la cererea familiei lui Sebastian Olariu.

Jandarmii au fost mobilizați în zonă, în condițiile în care este anticipată prezența susținătorilor celor două familii ale tinerilor uciși.

La termenul de astăzi, cazul este judecat de magistratul Claudia Carmen Berevoiescu, șefa judecătoriei Mangalia, potrivit corespondentului Antena 3 CNN.

Tensiuni înaintea termenului de joi la Judecătoria Mangalia

"Ar putea să nu fie o ședință de lungă durată, dar va fi, cu certitudine, una extrem de încărcată de emoție, mai ales pentru familiile victimelor din accidentul de la 2 mai.

Pentru prima oară de la începutul acestui proces, părinții lui Sebi și părinții Robertei vor avea ocazia să stea față în față cu cel care le-au ucis copiii.

Vlad Pascu ar trebui să vină astăzi la Judecătoria Mangalia. Așa a dispus Ancuța Popoviciu la ultimul termen la care a mai avut ocazia să judece acest caz", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

Noua judecătoare decide dacă reia de la zero cazul lui Vlad Pascu

Noua judecătoare din dosar urmează să decidă dacă reia cazul de la zero sau dacă îl preia de unde l-a lăsat Ancuța Popoviciu. 

Ea le va comunica părților dacă dorește sau nu să continue audierile sau dacă stabilește un nou termen pentru a aprofunda dosarul, care este unul destul de voluminos.

În ceea ce o privește pe judecătoarea Popoviciu, aceasta a ieșit din dosar după două decizii: una, luată de CSM, prin care i-a fost aprobată mutarea de la Mangalia la Constanța, și o a doua, luată chiar de judecătoria Mangalia, prin care a fost admisă cererea de recuzare depusă de familia Olariu.

Este interesantă această ultimă decizie, pentru că, prin efectul său, termenul de astăzi nu mai este judecat de Ancuța Popoviciu.

Dacă era doar prima decizie, care are termen de aplicare 1 iunie, Popoviciu ar fi putut judeca termenul de astăzi.

Este, de asemenea, notabil faptul că o altă cerere de recuzare, depusă de părinții Robertei Dragomir, tânăra ucisă de Pascu, a fost anterior respinsă.

Ancuța Popoviciu a căpătat o nedorită notorietate după ce a comis o serie de gafe: între altele, a cerut buletinul lui Sebastian Olariu, neștiind că acesta este decedat și dovedind, astfel, că nu a studiat dosarul, și a întrebat-o pe mama Robertei Dragomir dacă a participat la înmormântarea fiicei sale.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close