Antena 3 CNN Economic Biz News Criza se încheie anul viitor. Urmează alta mai rea

Criza se încheie anul viitor. Urmează alta mai rea

Criza se încheie anul viitor. Urmează alta mai rea
Sursa foto: criza economica
08 Oct 2009   •   18:04

Criza se va termina anul viitor, dar specialiştii avertizează că nici nu ieşim bine din ea că vom intra în alta şi mai gravă. Totul din cauza că lipsesc investiţiile, iar datoriile sunt foarte mari.

În plus, criza s-ar putea adânci dacă statul nu va renunţa la impozitul forfetar şi la creşterea taxei pe valoare adăugată. Impozite care cresc inflatia si evaziunea fiscală şi sărăcesc populaţia.

Problemele economice ale ţării sunt legate de datoria privată mare, de datoria publică estimată a creşte cu 50 de miliarde de lei în condiţiile în care investiţiile sunt destul de mici, iar industria este mai curând blocată. Numărul şomerilor dezechilibrează bugetul asigurărilor sociale. Fiecare român fără serviciu costă statul 5 mii de euro.

Specialiştii atrag atenţia că majorarea taxa pe valoare adăugată, măsură surgerată preşedintele Băsescu, poate duce la agravarea crizei. Riscul creşterii inflaţiei, dar şi a avaziunii fiscale sunt pericole pe care nu pot fi ignorate. Şi impozitul forfetar este o greşeală, după specialiştii în fiscalitate.

Mediul de afaceri nu vede nici în 2010 o revenire a economiei. Abia din 2011 estimează că motoarele industriei vor începe să lucreze la parametri normali.

Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica investitii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close