Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Corupţia, mâna lungă din bugetul statului. "Companiile care fac business cu statul truchează licitaţiile"

Daily Income. Corupţia, mâna lungă din bugetul statului. "Companiile care fac business cu statul truchează licitaţiile"

Daily Income. Corupţia, mâna lungă din bugetul statului. "Companiile care fac business cu statul truchează licitaţiile"
03 Feb 2015   •   10:14

Asistăm la un tsunami declanşat de procurorii anticorupţie care agită apele atât în sfera politică, cât şi în cea economică. Oamenii de afaceri implicaţi în dosarele despre care se discută în ultima vreme s-au jucat cu banii statului, bani cotizaţi de români lună de lună.

Omul de afaceri Liviu Nistoran a vorbit în ediţia de marţi a emisiunii Daily Income despre cazurile de corupţie din lumea afacerilor din România.

„Modul în care s-au făcut afaceri în ultimii ani în România este unul incorect. Nu a existat o competiţie corectă pentru că, pe de o parte, companiile care fac business cu statul truchează licitaţiile cu complicitatea factorilor de decizie din respectivele instituţii de stat. Pe de altă parte, pe piaţa privată, foarte multe companii care nu lucrează cu statul fac evaziune fiscală: nu plătesc TVA, nu plătesc alte taxe. Chiar şi în domeniul telefoniei mobile, al electronicelor, acest fenomen este unul larg răspândit”, a declarat Liviu Nistoran.

„Ceea ce vedem acum este un lucru îmbucurător, faptul că apar câteva nume sonore care ajung în instanţă sau la Parchete pentru astfel de afaceri oneroase. Ceea ce ne-am dori noi, oamenii de afaceri, este ca aceste lucruri să meargă până la capăt şi să nu fie jumătăţi de măsură. Ce observ eu la aceste cazuri mediatizate este că, într-un fel sau altul, a existat o implicare politică”, a mai precizat omul de afaceri.




×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close