Antena 3 CNN Economic Biz News E oficial! Franţa, retrogradată de la "AAA" la "AA+". Cine va urma?

E oficial! Franţa, retrogradată de la "AAA" la "AA+". Cine va urma?

E oficial! Franţa, retrogradată de la "AAA" la "AA+". Cine va urma?
Sursa foto: Foto: financialregulationforum.com
13 Ian 2012   •   21:40

Franţa a pierdut, pentru prima dată, calificativul "AAA", fiind retrogradată cu o treaptă, la "AA+", de către agenţia de rating Standard and Poor's, a anunţat ministrul francez al Finanţelor, François Baroin, citat de AFP.
   
Cu toate acestea, Guvernul francez nu va prezenta un nou plan de austeritate după pierderea calificativului "AAA", a precizat ministrul Finanţelor.
   
"Nu va exista un nou plan de austeritate, pentru că aceasta nu este o problemă care să ţină de rigoarea bugetară", a adãugat ministrul.
   
Agenþia S&P a pus sub supraveghere în decembrie, pentru o eventualã retrogradare, 15 state din zona euro. Dintre cei 17 membri ai zonei euro, doar Grecia şi Cipru nu au fost incluşi în avertismentul din decembrie.
   
La scurt timp după ce a pus sub supraveghere, în decembrie, cele 15 state, S&P a anunţat cã analizeazã, pentru o posibilă retrogradare, calificativele "AAA" ale Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară şi Uniunii Europene. S&P atribuie rating "AAA" Uniunii Europene încă din 1976.

×
Subiecte în articol: Franta rating
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close