Antena 3 CNN Economic Biz News Harta Europei care a făcut România de RUŞINE. Nicio ţară de pe continent nu mai e ca noi

Harta Europei care a făcut România de RUŞINE. Nicio ţară de pe continent nu mai e ca noi

Harta Europei care a făcut România de RUŞINE. Nicio ţară de pe continent nu mai e ca noi
de O.P.    |    15 Oct 2012   •   07:56

Este un adevăr trist pe care îl simţim în fiecare zi şi pe care sperăm să îl remediem în viitorul apropiat. Însă între speranţele noastre şi realitate este o cale lungă.

Potrivit hărţii europene a autostrăzilor, România este singura ţară de pe această hartă care are majoritatea teritoriului ei lipsit de autostrăzi. Cifrele care au fost luate în considerare atunci când a fost realizată această hartă sun din 2009, însă în ultimii trei ani reţeaua autostrăzilor de la noi nu s-a modificat foarte mult.




Astfel, că în şase din opt regiuni - în care este împărţită ţara noastră - nu au niciun metru de autostradă: Nord-Vest - zero km, Centru - zero km, Nord-Est - zero km, Sud-Est - zero km, Sud-Muntenia -7 km, Bucureşti-Ilfov - 29 de km, Sud-Vest Oltenia - zero km, Vest - zero km.

 
Nici vecinii noştri bulgari sau unguri nu stau atât de rău la acest capitol, neavând zone complet neacoperite de autostrăzi cum avem noi.

Trebuie menţionat faptul că această clasificare este exprimată în km de autostradă la mia de km pătraţi de teritoriu şi nu la numărul de kilometri.

 




×
Subiecte în articol: infrastructura
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close