Antena 3 CNN Economic Biz News Nokia, în declin. Gigantul telefoniei mobile, retrogradat de Fitch la categoria "JUNK"

Nokia, în declin. Gigantul telefoniei mobile, retrogradat de Fitch la categoria "JUNK"

Nokia, în declin. Gigantul telefoniei mobile, retrogradat de Fitch la categoria "JUNK"
Sursa foto: Foto: telecomnews.ro
24 Apr 2012   •   13:29

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia în categoria nerecomandată investiţiilor ("junk"), ca urmare a declinului cotei de piaţă, informează Reuters

Mai mult, agenţia a anunţat că perspectiva rămâne negativă.
   
Fitch a coborât calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la "BB+" la "BBB-" şi a avertizat că ar putea urma noi revizuiri în scădere, dacă situaţia afacerilor grupului nu se îmbunătăţeşte în a doua jumătate a anului şi în 2013.
   
"Având în vedere posibilele dificultăţi pe care le are de depăşit grupul, agenţia nu este în prezent convinsă că Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni", potrivit unui comunicat al Fitch.
   
Nokia şi-a apărat poziţia financiară într-un comunicat separat.
   
"Grupul va continua să se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, îmbunătăţirii fluxului de numerar şi menţinerii unei poziţii fiscale solide", a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.
   
Săptămâna trecută, Nokia a raportat o pierdere importantă pentru primul trimestru, a renunţat la directorul de vânzări şi a promis noi reduceri de costuri.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close