Antena 3 CNN Economic Care este cel mai ieftin mare oraș din România. Locul în care oamenii pot trăi decent cu bani puțini

Care este cel mai ieftin mare oraș din România. Locul în care oamenii pot trăi decent cu bani puțini

În 2023, un mare oraș din România a devenit cel mai ieftin din țară, pentru că oamenii care locuiesc aici pot trăi decent cu bani puțini.

Care este cel mai ieftin mare oraș din România. Locul în care oamenii pot trăi decent cu bani puțini
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   18:17

Potrivit statisticilor prezentate de numbeo.com, platforma care analizează nivelul de trai din marile orașe ale lumii, anul acesta, Sibiul a devenit cel mai ieftin oraș al României, având în vedere costul vieții.

Astfel, fără a include și chiria, o familie formată din patru persoane are nevoie de aproximativ 7.953 de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu.

În ciuda prețurilor care se schimbă de la o lună la alta, potrivit datelor, Sibiul ajunge să se claseze pe ultimul loc în topul costurilor, fiind cea mai "ieftină” reședință de județ din România.

Mai mult, satul Rășinari din Sibiu a primit, în luna martie, titlul de "Cel mai frumos sat turistic", fiind vorba despre o comunitate care se remarcă prin economia sa mixtă, bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meșteșugurile tradiționale, cu un accent deosebit pe creșterea oilor. 

Citește și: Wizz Air a introdus o nouă destinație de vacanță cu plecare din România! Care este programul zborurilor și cât costă un bilet

Rășinari este menționat în documente încă din 1383 și este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: Sibiu oras ieftin România
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close