Antena 3 CNN Economic Companii Volvo va investi 10 miliarde de dolari în China în următorii cinci ani

Volvo va investi 10 miliarde de dolari în China în următorii cinci ani

Volvo va investi 10 miliarde de dolari în China în următorii cinci ani
28 Feb 2011   •   12:20

Compania Volvo a anunţat că va investi peste 10 miliarde de dolari în următorii cinci ani în China, ca parte a noii strategii, după achiziţionarea ei de către grupul Zhejiang Geely Holding anul trecut.

Producătorul suedez de vechicule va deschide o nouă fabrică în oraşul Chengdu din sud-vestul Chinei în 2013, conform unui anunţ făcut de companie. Aflată sub patronaj chinez, compania va putea deschide o nouă fabrică şi în Daqing în nord-estul Chinei, anunţând totodată că noile centre de producţie nu vor afecta operaţiunile şi situaţia angajaţilor din Europa.

Volvo este slab prezentă pe piaţa din China, dar compania speră să vândă în jur de 200.000 de vehicule până în 2015, comparativ cu 39.000 vândute anul trecut. Volvo a anunţat totodată planuri de a extinde numărul reprezentanţelor din China de la 106 la 220 până în 2015.

Volvo a ales oraşul Chengdu în mare parte pentru că Geely are deja o fabrică acolo. Noua fabrică Volvo va fi situată lângă cea Geely, cele două branduri urmând să folosească la comun unele servicii, inclusiv infrastructura şi logistica, informează CNN.


×
Subiecte în articol: Volvo
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close