Antena 3 CNN Economic "Eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori". Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră despre reducerea prețului la curent și gaze

"Eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori". Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră despre reducerea prețului la curent și gaze

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat eliminarea taxei pe soare pentru prosumatori și a făcut un anunț despre reducerea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

"Eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori". Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră despre reducerea prețului la curent și gaze
Sursa foto: Facebook/ Sebastian Burduja
de Mia Lungu    |    16 Mar 2024   •   15:00

"Când am fost învestit ministru al Energiei, am spus din prima zi că voi asculta mereu vocea cetățenilor pentru un proiect național comun: energie pentru o nouă Românie.", a transmis Sebastian Burduja

"La fix 9 luni de atunci, în urma numeroaselor discuții, întâlniri și dezbateri, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană, eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori.

Am pus în consultare publică proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care am demarat procedurile legale pentru eliminarea posibilității introducerii acestei taxe. Prin acest demers aducem claritate în cadrul legislativ și eliminăm incertitudinile și potențialele amenințări ale dezvoltării prosumatorilor în România.

Sunt peste 120.000 de prosumatori astăzi, cu o putere instalată de 1500MW, peste cea a centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă. Voi continua să sprijin prosumatorii, pentru ca România Viitorului are nevoie de energie în 3D: descentralizată, digitalizată și decarbonizată.

Iar pentru restul românilor, care încă nu au șansa să își producă singuri energia, continuăm schema de sprijin prin măsurile de plafonare-compensare. Mai mult, reducem costul energiei electrice și gazelor naturale, ceea ce va duce, în condiții normale, la facturi mai mici pentru români și pentru companiile românești.

Până acum, conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, luând în calcul prețurile plafonate, nu cele din contracte, ci cele plătite efectiv de consumatori, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz și a cincea cea mai ieftină energie electrică din Uniunea Europeană.

Mulțumesc colegilor din Ministerul Energiei și ANRE și, bineînțeles, tuturor partenerilor din mediul privat și din societatea civilă care fac echipă pentru România Viitorului. Contați pe noi în continuare! Înainte, împreună." a fost mesajul ministrului Energiei.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close