Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei a anunțat când vor plăti românii facturi mai mici la curent și gaze: "Furnizorii vor putea vinde către populație sub plafon"

Ministrul Energiei a anunțat când vor plăti românii facturi mai mici la curent și gaze: "Furnizorii vor putea vinde către populație sub plafon"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, când vor plăti românii facturi mai mici la curent și gaze

Ministrul Energiei a anunțat când vor plăti românii facturi mai mici la curent și gaze: "Furnizorii vor putea vinde către populație sub plafon"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    27 Mar 2024   •   14:05

Ministrul Energiei anunţă în exclusivitate când vom plăti facturi mai mici. Tarifele la gaze şi curent electric vor fi modificate în curând, după ce s-a pus deja în transparență decizională o ordonanță care să facă acest lucru.

"Avem în avizare interministerială o optimizare a Ordonanței 27, schema de compensare-plafonare. Nu se modifică plafoanele acelea maximale la clientul final, la românul de acasă și la companiile românești, dar se modifică plafoanele aplicabile producătorilor. Asta înseamnă că furnizorii vor avea acces la energie electrică și gaze mai ieftine și apoi le vor putea vinde către populație sub plafon, în regim de competiție.

Și ne așteptăm ca, în următoarele luni, pe măsură ce aceste scăderi se reflectă în costul de achiziție al furnizorului, să vedem și facturi mai mici la români și la companiile românești. Ăsta este obiectivul nostru.

Important este cât costă kilowatt-oră per, deci costurile fiind mai mici, cu siguranță românii vor simți lucrul acesta și în facturi.

Dacă vă uitați pe bursă, pe piețele libere și la nivel internațional și în România, veți vedea un trend descrescător, dar care se încadra în plafoanele pe care noi le aplicam producătorilor. Acum suntem sub aceste plafoane și încercăm această optimizare.

Românii care nu sunt mulțumiți de prețul pe care-l au pe factură pot, foarte ușor, să-și schimbe furnizorul și să meargă înspre cea mai bun ofertă. Există pe site-ul ANRE un modul informatic prin care pot să compar toate ofertele din piață și le recomand să găsească cel mai bun furnizor pentru ei.

Avem ultimele avize de luat și să intrăm cu actul normativ în ședința de Guvern. 

Probabil mai degrabă în iunie (n.r. vor primi românii facturi mai mici).", a precizat, Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close