Antena 3 CNN Economic Nereguli grave, găsite în băncile din România | Șeful ANPC: ”Au fost prezentate condiții optime de rambursare în varianta care, de fapt, a reprezentat o împovărare financiară”

Nereguli grave, găsite în băncile din România | Șeful ANPC: ”Au fost prezentate condiții optime de rambursare în varianta care, de fapt, a reprezentat o împovărare financiară”

Inspectorii ANPC au descins, din nou, în băncile din România! Sunt suspiciuni de practici comerciale înșelătoare.

Nereguli grave, găsite în băncile din România | Șeful ANPC: ”Au fost prezentate condiții optime de rambursare în varianta care, de fapt, a reprezentat o împovărare financiară”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   14:42

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, de fapt, românii ar fi fost păcăliți atunci când au ales și au fost induși în eroare să aleagă un mod de rambursare al ratelor care să îi păgubească.

”Le-au fost prezentate condiții optime de rambursare în varianta în care, ulterior, aceștia au constatat că, de fapt, a reprezentat o împovărare financiară, în sensul că acolo unde lucrurile păreau pozitive, pentru că ratele păreau mult mai mici în acea variantă, s-a dovedit, ulterior, că ratele au ajuns mult mai mari (...).

Avem rate descrescătoare, cu un anumit grafic de rambursare. Avem rate fixe, cu un alt grad tip de rambursare. Se prezenta, din ceea ce am înțeles de la unii consumatori, ca nefavorabilă o variantă, sugerându-li-se că se califică pentru cealaltă, comparând graficul de rambursare inițial prezentat pentru varianta pentru care nu se calificau.

Constatăm că, după trecerea aceluiași număr de luni, rata în varianta în care nu se calificau ar fi fost mult mai mică decât cea plătită astăzi de către consumatori. Or, acest lucru este greu de explicat”, a declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC. 

×
Subiecte în articol: bănci amendate ANPC Horia Constantinescu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close