Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Acordul cu FMI va fi o realitate. Decidem spre sfârşitul anului ce tip de acord va fi (VIDEO)

Băsescu: Acordul cu FMI va fi o realitate. Decidem spre sfârşitul anului ce tip de acord va fi (VIDEO)

Băsescu: Acordul cu FMI va fi o realitate. Decidem spre sfârşitul anului ce tip de acord va fi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Sep 2010   •   13:55

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la postul public de radio, că acordul cu Fondul Monetar Internaţional "va fi o realitate" şi că tipul de acord urmează să fie decis spre sfârşitul acestui an. Şeful statului a precizat că noul acord trebuie încheiat "după ce terminăm actualul acord care se încheie în aprilie 2011".

"Cel mai probabil va fi un aşa numit acord de precauţie, în care în situaţii excepţionale să putem apela la fonduri", a declarat Traian Băsescu, la RRA.



Şeful statului susţine că România se împrumută "aproape zilnic" şi că "un împrumut de la FMI e mai ieftin decât un împrumut de pe piaţa liberă".

"Pentru a ne asigura cheltuielile din bugetul de stat trebuie să împrumutăm de pe pieţe peste 5 miliarde de euro. (...) România poate să împrumute ori de la organisme internaţionale de tip FMI, BM sau UE sau pot să se împrumute de pe piaţa liberă", a spus preşedintele.

"Au fost situaţii anul acesta când MInisterul de Finanţe a încercat să împrumute bani de pe piaţa internă dar dobânzile erau prea mari", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu a anunţat, marţi, în faţa plenului reunit al Parlamentului, că România are nevoie de un nou acord cu FMI şi că documentul va fi semnat anul viitor.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: FMI acord
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close