Antena 3 CNN Economic Biz News De teama impozitului forfetar, românii stau la cozi pentru a-şi închide firmele

De teama impozitului forfetar, românii stau la cozi pentru a-şi închide firmele

De teama impozitului forfetar, românii stau la cozi pentru a-şi închide firmele
Sursa foto: forfetar
28 Apr 2009   •   19:56

Oamenii stau la coadă pentru orice, chiar şi pentru a nu mai fi patroni. Pentru a evita plata impozitului forfetar, micii afacerişti se grăbesc să-şi suspende măcar temporar activitatea. Numai că şi pentru asta trebuie să treacă prin furcile birocraţiei. Ghinioniştii, cei care nu reuşesc să obţină o sentinţă până la 1 mai, vor trebui să plătească forfetarul.
Toţi cei care stau la coadă pentru a-şi închide firmele spun acelaşi lucru: în ultima perioadă nu au mai avut activitate, aşa că nu are rost să plătească impozit.

Cererile de suspendare temporară a activităţii sau de dizolvare s-au dublat anul acesta. Dacă anul trecut registrul Comerţului din Bucureşti avea, în primele luni, 71 de cereri de dizolvare, anul acesta are cu 300 mai multe. Pentru suspendari, numărul e si mai mare, în toată ţara. În Bucureşti el a crescut de la 300 la 1100, în timp ce în judeţe precum Constanţa s-a dublat faţă de anul trecut.

Cu hotărârile acţionarilor în mână şi cu declaraţiile pe propria raspundere că nu mai au activitate, patronii îşi depun cererile care ajung pe masa judecătorilor. Teoretic, în maximum cinci zile, ei ar trebui să scape de impozitul forfetar.

Observator

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close