Antena 3 CNN Economic Noi beneficii pentru românii cu pensii mici. Marcel Ciolacu a făcut anunţul

Noi beneficii pentru românii cu pensii mici. Marcel Ciolacu a făcut anunţul

Noi beneficii pentru pensionarii români cu venituri mici au fost anunţate de premierul Marcel Ciolacu şi vor fi valabile de anul viitor.

Noi beneficii pentru românii cu pensii mici. Marcel Ciolacu a făcut anunţul
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2023   •   12:00

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că guvernul va creşte plafonul pensionarilor eligibili să primească medicamente compensate. 

De altfel, acesta afirmă că sarcina sa ca prim-ministru este să se asigure că banii din noul buget vor ajunge acolo unde este nevoie şi a dat exemplu investiţiile la drumuri, bani pentru profesori şi servicii medicale mai bune. 

"Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie, iar acest buget oferă garanția că vom continua în același ritm şantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascăli, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune.

Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. 

Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească, pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. 

Este vorba de oameni în vârstă, cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. 

Iar în 2024 am majorat bugetul sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern", a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, în debutul şedinţei de guvern.

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close