Antena 3 CNN Economic România ar putea reintroduce măsuri de sprijin pentru energia regenerabilă. Gerea: Trebuie să continuăm să investim

România ar putea reintroduce măsuri de sprijin pentru energia regenerabilă. Gerea: Trebuie să continuăm să investim

România ar putea reintroduce măsuri de sprijin pentru energia regenerabilă. Gerea: Trebuie să continuăm să investim
Sursa foto: Foto: tradeandexportme.com
de S.T.    |    23 Feb 2015   •   18:45

Guvernul român analizează posibilitatea modificării programului de sprijinire a energiilor regenerabile, informează Bloomberg.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni că Guvernul discută cu companiile energetice şi Autoritatea de reglementare despre o soluţie care ar face "din nou profitabile" investiţiile în energia regenerabilă.

"România nu este în situaţia în care să spună că şi-a atins obiectivul de energie regenerabilă pe 2020. Trebuie să continuăm să investim în capacităţi pentru că putem exporta şi obţine bani", a spus Andrei Gerea.

Anul trecut, România a urmat exemplul altor state din Europa, precum Spania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, prin reducerea subvenţiilor pentru energiile regenerabile. Intenţia era evitarea supracompensării companiilor şi limitarea majorărilor de preţuri pentru consumatori. În replică, o serie de companii şi-au anulat planurile privind investiţiile în noi parcuri eoliene şi solare amplasate în România.

×
Subiecte în articol: Andrei Gerea ministrul energiei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close