Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Fructul care creşte în România şi are mai multă vitamina C decât o portocală sau o lămâie

Fructul care creşte în România şi are mai multă vitamina C decât o portocală sau o lămâie

Un fruct care crește în România este campion la cantitatea de vitamina C conținută. A câștigat detașat competiția cu celebrele portocale și lămâi. 

Fructul care creşte în România şi are mai multă vitamina C decât o portocală sau o lămâie
Sursa foto: Pixabay.com
de Lorena Stan    |    30 Mar 2024   •   11:16

Citricele sunt fructele asociate cel mai des cu vitamina C. Nici nu e de mirare că specialiștii au constatat că o portocală care cântărește în jur de 140 de grame asigură 92% din necesarul zilnic de vitamina C. 

Consumate regulat, citricele au capacitatea de a îmbunătăți starea sistemului imunitar și de a menține elasticitatea și sănătatea pielii. 

Un fruct care a câștigat popularitate în rândul consumatorilor preocupați de sănătate este aronia. 

Original din estul Americii de Nord, arbuștii de aronia cresc fără probleme și în România. 

Super-fructele sunt pline de substanțe nutritive și antioxidanți, care au un conținut de vitamina C de 21 mg la 100 g și oferă beneficii multiple celor care își doresc să-și îmbunătățească sănătatea. 

Cu un conținut de 93 mg de vitamina C la 100g, kiwi este utilizat atât ca aliment, cât și ca supliment, mai ales pentru cei cu probleme respiratorii.

Kiwi este considerat un super-aliment pentru beneficiile sale, studiile arătând că diminuează inclusiv presiunea arterială ridicată. 

Campioană în ceea ce privește cantitatea de vitamina C este clătina. 

Concentrația de vitamina C din boabele de cătină ajunge până la 2.500 mg per suta de grame, în funcție de specie, acesta fiind motivul principal pentru care este recomandată pentru creșterea imunității. 

Cantitatea medie este în jur de 400 mg la 100 g de fruct, însă concentrația de vitamina C din boabele de cătină poate ajunge până la 2.500 mg la unele specii. 

Cătina este utilizată pentru creșterea imunității, sănătății inimii, afecțiunile pielii, dar și la tratarea inflamațiilor.

Informaţiile au fost prezentate sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Agricool fruct catina
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close