Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Prime uriașe de Crăciun la o companie din România. Cine a primit cel mai mare bonus

Prime uriașe de Crăciun la o companie din România. Cine a primit cel mai mare bonus

O companie de stat a dat angajaților prime de Crăciun de peste 1.5 milioane de lei.

Prime uriașe de Crăciun la o companie din România. Cine a primit cel mai mare bonus
Sursa foto: profimedia
de Gina Vacariu    |    28 Dec 2022   •   18:29

În jur de 500 de angajați ai Transelectrica vor lua o primă consistentă în acest an. De exemplu, un manager va lua o primă între 13.000 și 20.000 de lei, un director 14.000 de lei, un șofer 10.000 de lei, iar un inginer 6.000 de lei.

Acestea au fost date în baza unui protocol semnat cu Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers” cu reprezentanții Transelectrica, notează economedia.ro

Potrivit Transelectrica, sumele sunt brute şi vor fi acordate angajaților care au reușit să facă diferite proiecte europene și au adus în companie în jur de 425 milioane de euro, în 2022.

De asemenea, angajaţii care au adus fonduri europene în acest an vor lua în jur de 1.500 de euro net, primă în mână acum, spre finalul anului.

Reamintim că Transelectrica este o companie cu acționar majoritar de stat.

Un pachet de 60 % din această companie este deținut de statul român, prin secretariatul general al Guvernului.

Compania și-a mărit de 5 ori profitul față de anul trecut. Mai exact, de la 81 de milioane de lei în primele 9 luni ale anului 2021 la 418 milioane de lei în primele 9 luni ale acestui an.

×
Subiecte în articol: prime de Crăciun transelectrica bonus
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close