Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Șefa ANM, Elena Mateescu, explică de ce am avut 28 de grade la 1 aprilie. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Șefa ANM, Elena Mateescu, explică de ce am avut 28 de grade la 1 aprilie. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Aproape 30 de grade au arătat termometrele astăzi, pe 1 aprilie. Și nu a fost vorba de o păcăleală. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a prezentat în exclusivitate la Exces de putere prognoza meteo pentru următoarele zile. Șefa ANM a explicat și de ce am avut temperaturi atât de ridicate.

Șefa ANM, Elena Mateescu, explică de ce am avut 28 de grade la 1 aprilie. Prognoza meteo pentru zilele următoare
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    01 Apr 2022   •   21:30

"Masa de aer deja mai rece prezentă pe partea de vest a Europei a ajuns și în zona țării noastre pentru că astăzi în partea de vest, centru și nord a țării maximele nu au depăsit 14-15 grade Celsiu, în timp ce în sud și sud-est am înregistrat valori la foarte multe stații meteorologice mai mari de 25 grade Celsius, cu 28 de grade la Zimnicea, cea mai mare valoare. La București cea mai mare valoare, la Filaret, a fost 27 de grade.

Și acest lucru a determinat producerea acestor tipuri de fenomene specifice mai degrabă anotimpului de vară, pentru că la confluența celor două mase de aer se întâmplă întotdeauna aceste tipuri de fenomene și vorbim de vijelii. La această oră înregistrăm valori scăzute în Capitală, 14 grade Celsius, în timp ce în vestul, centrul și nordul țării, doar 10-11 grade", a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu a precizat că temperaturile vor continua să scadă.

"Vorbim în continuare de o vreme în răcire. Mâine în partea de vest, centru și nord, temperaturile nu vor depăși la nivelul maximelor 14 grade Celsius, în timp ce în sud-est mai rămânem cu valori de 23 de grade Celsius, după care duminică și mai ales luni răcirea se va resimți și în partea de sud și sud-est a țării", a anunțat Elena Mateescu.

Prognoza meteo sâmbătă, 2 aprilie 2022

Vremea se va rãci accentuat în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, unde vor fi înnorãri persistente şi pe arii relativ extinse temporar vor fi precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ploaie în prima parte a intervalului, iar noaptea în nord şi în centru treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului, valorile termice, deşi în scãdere faţã de ziua precedentã, se vor situa în general peste cele normale ale datei, însã începând din orele amiezii gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere şi se va manifesta local, prin accentuarea temporarã a înnorãrilor şi perioade cu averse şi descãrcãri electrice.  Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în regiunile extracarpatice şi la munte şi pe arii restrânse în cele centrale, viteze mai mari urmând a se înregistra în cele sud-estice, unde pe parcursul zilei la rafalã se vor depãşi 55...60 km/h şi izolat 65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în nord-vest şi 23 de grade în extremitatea sud-esticã, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 9 grade.
Presiunea atmosferică va creste dinspre vest, insa nu va ajunge astfel la normalul baric.

Prognoza meteo duminică, 3 aprilie 2022

Procesul de rãcire a vremii va continua, astfel cã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii valorile termice vor fi cu mult mai mici decât cele normale, iar în restul zonelor, acestea se vor situa în jurul mediilor. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est, unde pe arii relativ extinse, în prima parte a intervalului temporar vor fi precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi mixte în rest. Izolat cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 10...15 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi seara şi noaptea în sud-est, unde pe suprafeţe mici vor fi ploi de scurtã duratã şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri în prima parte a intervalului în cea mai mare parte a ţãrii, viteze mai mari la rafalã în general de peste 55...65 km/h urmând a se înregistra local în sudul ţãrii şi la munte, cu precãdere în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 16 grade, iar cele minime între -7 şi 5 grade. Pe arii restrânse va fi brumã.
Presiunea atmosferică va continua sa creasca dinspre vest, apropiindu-se astfel de normal.

Prognoza meteo luni, 4 aprilie 2022

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mici decât cele normale perioadei. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri în majoritatea regiunilor, însã doar pe suprafeţe mici, în cele nordice şi la munte va ninge, în cele centrale vor fi precipitaţii mixte, iar în cele sud-estice va ploua. Noaptea cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri noaptea în zona Carpaţilor Orientali.  Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -5  şi 5 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Pe arii restrânse va fi brumã.

Prognoza meteo marți, 5 aprilie 2022

În nord-vest, nord şi în centru vor fi înnorãri temporare şi pe suprafeţe mici seara şi noaptea trecãtor vor fi precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ploaie exceptând zona de munte unde va ninge. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, iar pe parcursul zilei şi în vest, nord, est şi sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între -4  şi 7 grade.

Cum va fi vremea în București până marți

Prognoza meteo București sâmbătă, 2 aprilie 2022

Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice, deşi în scãdere uşoarã faţã de ziua anterioarã, vor continua sã se situeze peste cele normale perioadei.  Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi temporar înnorãrile se vor accentua. Seara şi la începutul nopţii vor fi perioade cu averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului, când la rafalã vor fi viteze în general de 45...50 km/h. Temperatura maximã va fi de 21...22 de grade, iar cea minimã de 6...7 grade.
Presiunea atmosferică va creste usor, inca la o valoare mai mica decat cea normala.

Prognoza meteo București duminică, 3 aprilie 2022

Rãcirea vremii va continua, astfel cã valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului cu viteze la rafalã de peste 55...60 km/h. Temperatura maximã, în scãdere accentuatã faţã de ziua anterioarã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 1...3 grade.
Presiunea atmosferică va mai creste.

Prognoza meteo București luni, 4 aprilie 2022

Procesul de rãcire a vremii va continua astfel cã valorile de temperaturã vor fi mai mici decât cele normale perioadei.  Pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, iar noaptea cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 10...11 grade, iar cea minimã de 1...2 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo București marți, 5 aprilie 2022

Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 17...18 grade, iar cea minimã de 4...5 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close