Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Care este, de fapt, cel mai nesănătos ingredient din shaorma. Sorin Gadola: ”De aici vine boala!”

Care este, de fapt, cel mai nesănătos ingredient din shaorma. Sorin Gadola: ”De aici vine boala!”

Se spune, uneori, că shaorma este una dintre cele mai sănătoase alegeri atunci când vine vorba despre fast food. Intr-adevăr, carnea este coaptă, salată, varză, roșii, nu sună chiar atât de rău. Există însă un ingredient care o face nesănătoasă și pe care niciun medic nu îl recomandă.

Care este, de fapt, cel mai nesănătos ingredient din shaorma. Sorin Gadola: ”De aici vine boala!”
Sursa foto: Tolgaildun / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    28 Noi 2023   •   18:00

Sorin și Diana Gadola au vorbit, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, despre hrană și despre cât bine sau rău poate aduce aceasta în viața noastră. 

De exemplu, shaorma. Spre deosebire de alte produse de tip fast food, shaorma poate fi considerată o alegere ceva mai bună. Însă doar dacă renunțăm la un ingredient care ne face mult rău... și anume sosul. 

Sosul nu doar că îngrașă și produce aciditate în organismul nostru, dar provoacă și adicție. 

”Partea bună este că, mai nou, suntem obligați să punem în meniuri toate ingredientele. Și pentru mine este un deliciu să mă uit în meniuri. Nu știu dacă ați avut vreodată curiozitatea să vă uitați...

Să ne gândim, de exemplu, la shaorma. Vorbim despre lipie... dacă lipia este făcută clasic merge, însă de obicei sunt din acelea cumpărate, cu vreo 15 ingrediente. Trebuie să aibă doar vreo trei patru ingrediente, nu 15! Iar carnea din comerț, nu mai este un secret să vorbim despre hormoni, furaje...”, a explicat Diana Gadola. 

Shaorma nu cu de toate, ci fără cartofi și fără sosuri

Și prăjeala cartofilor, nu este deloc bună! Sunt scufundați într-un ulei rafinat, un ulei toxic, un ulei refolosit, și de aici putem vorbi deja de boală.

Dacă o facem acasă, sau dacă facem pizza sau transformăm șnițelele clasice la cuptor, cu carne sănătoasă, dacă transformăm toată această mâncare în ceva homemade, fără prăjeală, făcut la cuptor, cu o lipie, o pâinică, este o variantă mult mai sănătoasă. Și îți satisfaci o poftă”, a mai declarat ea. 

Sosurile sunt cea mai mare problemă

”Sosurile sunt cea mai mare problemă atât la fast food cât și la majoritatea restaurantelor. Cu toții știm că o salată fără sos, un kebab sau o shaorma fără sos, nu are niciun gust. De ce? Pentru că se pune amidon modificat, potențiator de arome, foarte mult ulei rafinat ca să dea impresia de grăsime, de consistență, și uleiul acela rafinat este foarte nociv. Cum îi spunem noi, ulei de candelă...

Sosurile sunt și adictive și duc la un produs foarte adictiv, de acolo și multitudinea de probleme.

Ketchupul, de exemplu, are foarte mult porumb sau sirop de porumb, zahăr, nu foarte multe roșii, și potențiator de arome. Pentru combinația asta care conține zahăr, creierul percepe că este bun și mai vrei. Și devii client fidel. Prin sare rafinată, prin grăsimi, prin uleiul rafinat și prin zahărul rafinat, prin astea trei elemente îmi fac clienți fideli. Nu ar fi o problemă dacă toate aceste lucruri nu ar duce la boală”, a explicat și Sorin Gadola în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close