Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copii de grădiniţă, spectatori la cortegiul soţiilor şi mamelor abuzate în familie | Autoritățile din Târgu Mureș nu au nicio soluție

Copii de grădiniţă, spectatori la cortegiul soţiilor şi mamelor abuzate în familie | Autoritățile din Târgu Mureș nu au nicio soluție

Un centru pentru victimele violenței domestice împarte aceeași curte cu o grădiniță de copii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   19:09

Este o situație care durează de mai mulți ani în Târgu Mureș, iar copiii grădiniței sunt expuși, zilnic, unor scene care îi pot afecta emoțional. 

Un reportaj realizat de Antena 3 CNN a scos la suprafață incapacitatea autorităților locale de a rezolva această situație, în care persoanele agresate trec prin fața geamurilor încăperilor cu copii.

"Este cunoscută situația grădiniței. Am sesizat din anii 2013 - 2014 că nu este normal ca în aceeași curte să fie aceste două activități. De multe ori, în spațiul amenajat apar ba mașini de poliție, ba persoane abuzate și agresate fizic", spune Horațiu Lobonț, director executiv la Direcția Școlilor din cadrul Primăriei TârguMureș.

Inspectoratul școlar județean este la curent cu neobișnuita și nedorita coabitare, însă invocă lipsa de spațiu pentru faptul că situația nu a fost reglementată.

"Inspectoratul Județean Mureș știe de această situație. Este o situație foarte veche. Practic, după relatările colegilor mei, sesizările din partea părinților au sosit încă de la înființarea, în acea incintă, a acestui centru.

Directoarea Centrului pentru persoane abuzate: "Am fost surprinsă de reclamații"

Cu toate acestea, instituția de învățământ ar avea nevoie de acest spațiu. Grădinița consideră acel centru nu este tocmai bine amplasat în imediata vecinătate a copiilor. Chiar dacă sunt luate măsuri de protecție, (copiii) ajung, totuși, să vadă și să audă (ce se întâmplă în apropiere)", declară inspectorul școlar adjunct Antal Levente.

De cealaltă parte, conducerea Centrului pentru victimele violentei în familie susține că nu a primit niciodată vreo plângere din partea grădiniței sau a părinților.

"Am fost surprinsă de aceste reclamații, pentru că nouă nu ne-a fost adus la cunoștință acest fapt. Mașinile de poliție vin doar ocazional, fără semnale audio sau luminoase", susține Elena Micheu, managerul centrului de lângă grădinița de copii.

Autoritățile locale încă nu au o soluție pentru această situație.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close