Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Directorul celui mai mare spital din Israel, despre situația victimelor: "Este un masacru. Lăsați restul lumii să știe exact ce înseamnă aceste brute de teroriști"

Directorul celui mai mare spital din Israel, despre situația victimelor: "Este un masacru. Lăsați restul lumii să știe exact ce înseamnă aceste brute de teroriști"

Sunt mii de răniți în Israel. Spitalele fac cu greu față, iar serviciul de ambulanță este copleșit. Directorul celui mai mare spital din Israel a vorbit la Antena 3 CNN despre situația din spitale și spune că "este un masacru".

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   21:18

”Cazurile pe care le-am primit de pe front, în principal cu civili pe care acei teroriști au intrat în casele lor ucigându-i cu cuțite, focuri de armă, punând foc în casele lor.

Este extrem de îngrozitor. Este într-adevăr  un masacru și un program pe care l-am suferit acum 200 de ani în Europa de Est", a precizat  Yoel Har-Even, directorul spitalului Sheba din Isreal.  

"Nu sunt ființe umane, sunt animale care au venit și au intrat în casele noastre și au intrat în așezările noastre"

Întrebat care este cea mai mare îngrijorare în acest moment pentru Departamentul de Sănătate din Israel, directorul medical a declarat că sunt două mari preocupări.

"Una este cea a celor grav răniți în stare critică și grav răniți pentru a-i readuce la viață. 

Citește și: Iranul cheamă țările musulmane și arabe să se ridice împotriva Israelului

A doua preocupare se referă la problemele psihice și știm ca va trebui să ne ocupăm de aceste probleme cu familiile și pacienții trezi. Voi ne ajutați făcând ca vocea noastră să fie tare și clară. Lăsați restul lumii să știe exact ce înseamnă aceste brute de teroriști. 

În acest moment nu ducem lipsă de medicamente. Nu există lipsă de medici sau asistente, dar oricum suntem în strânsă legătură cu sistemul medical din România", a declarat Yoel Har-Even. 

×
Subiecte în articol: director spital Război în Israel
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close